900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.04.2017 13:08:06

Maribor le še korak do naslova. Milanič zdaj ve, da je misel že prisotna

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani bodo drevi odigrali derbi vodilnih proti Domžalam, ki pa za vijoličastimi zaostajajo za velikih 13 točk.

Matematika torej pomeni, da bi ob zmagi prednost Maribora pred Domžalami narasla na 16 točk, če pa bi Olimpija prvič spomladi zmagala, bi prednost pred najbližjim zasledovalcem vseeno znašala 15 točk. Torej le tri točke od naslova, seveda ob zmagi nad klubom ob Kamniški Bistrici.

Darko Milanič zdaj že ne more skriti, da je misel na osvojeno prvenstvo v ospredju tako pri igralcih kot pri njem. Za klubsko spletno stran je o tem povedal naslednje: "Ta misel je prisotna. V okolici, a tudi pri nas. Želje, da zmagujemo še naprej in pridemo čim prej do uresničitve cilja, ne skrivamo."

Čeprav forma ni blesteča, je Maribor že večkrat znal dokazati, da znajo odigrati pod pritiskom in si priigrati pozitiven izid. "Smo v odlični situaciji, ne rabimo biti nervozni. Tekaško moramo biti dobri, mirni pri sprejemu žoge in aktivni pri ustvarjanju viška s strani naših ofenzivnih igralcev. Veliko dejavnikov bo odločalo, najpomembnejše pa bo z našo strategijo odpraviti njihove dobre značilnosti in aktivirati svoje. V prejšnjem krogu smo pokazali, kaj je mogoče tudi v kratkem času narediti z odlično mentalno pripravo. Zdaj želimo potrditi delo med tednom in nadgraditi dobre trenutke v igri," so še zapisali na spletni strani vijoličastih.

Članki iz rubrike