favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.04.2017 22:24:57

Vrtnice vse hujša grožnja zmajem

Grega Wernig
Nogometaši Gorice so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Radomlje z 2:1 (0:1).

* Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 300, sodniki: Kajtazovič, Žunič (oba Kranj), Šumer (Maribor).
* Strelci: 1:0 Šipek (23.), 1:1 Gregorič (58.), 1:2 Burgič (67.).
* Radomlje: Ivačič, Primc (od 82. Vasilj), Jazbec, Karamatić, Jakovljević (od 77. Nunić), Balić, Kovjenić, Cerar, Jugovar, Šipek, Gajić (od 64. Janković).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Osuji (od 90. Marinič), Humar, Kapić, Žigon (Od 86. Kavčič), Filipović (od 81. Nagode), Burgić.
* Rumeni kartoni: Cerar; Boben, Jogan, Filipović, Nagode, Gregorič.
* Rdeči kartoni: /

Radomljani so v zadnjih dveh krogih presenetili Domžale in Olimpijo. Tokrat so v Domžalah, kjer so odigrali zadnjo letošnjo prvoligaško tekmo, saj bodo zaradi prenove domžalskega stadiona prvenstvo končali v Radomljah, poskušali prekrižati račune tudi četrtouvrščenim Novogoričanom, ti so v spomladanskem delu izgubili le tekmo proti Mariboru. Po prvem polčasu jim je dobro kazalo, na vidiku so bile nove točke, a je Gorica resno vzela opozorilo iz prvega polčasa in se kot že nekajkrat v zadnjih tekmah, med drugim tudi na zadnjem gostovanju pri Aluminiju, rešila. S porazom so se Radomljani tudi teoretično izpadli iz prve lige.



Ohrabreni z zadnjima rezultatoma so gostitelji tekmo začeli poletno. V uvodnih minutah so imeli terensko premoč, ki so jo kronali z zadetkom, po podaji Domna Jugovarja je v polno zadel Kristijan Šipek. Goričani so po prejetem golu uvideli, da je vrag vzel šalo, začeli so z napadi, sprožili nekaj strelov na tekmečeva vrata, toda v prvem polčasu se izid ni spremenil.

Josip Balić bi lahko na začetku drugega del vodstvo gostiteljev povišal, vendar je njegov strel zletel mimo gola, na drugi strani se je podobno zgodilo Rifetu Kapiću. Natančnejši je bil v 58. minuti Miha Gregorič, ki je izkoristil podajo Mirana Burgića in izenačil.

Burgić pa ni ostal samo pri asistenci za gol, ampak ga je v 67. minuti tudi dosegel, s tem pa svoji ekipi tako kot v Kidričevem zagotovil zmago. Obe ekipi sta imeli do konca še nekaj poskusov, toda mreži sta ostali nedotaknjeni.

V naslednjem krogu bodo Radomljani gostovali pri Aluminiju, Gorica pa bo gostila Krško.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike