Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.04.2017 22:32:06

Senzacija: Olimpija še naprej brez prvenstvene spomladanske zmage

alesfevzer.com
V zadnji tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije so Radomljani presenetljivo ostali neporaženi v Stožicah.

Olimpija tudi v osmi spomladanski ligaški tekmi ni zmagala. V obračunu spomladi najslabših ekip v ligi so Radomljani, trdno zadnji na lestvici, a tokrat zelo borbeni in nepopustljivi, celo vodili do 88. minute, nato pa so izbranci Safeta Hadžića, ki so sicer prevladovali večino tekme, vendarle izvlekli vsaj točko. Ta je bila tudi prva radomeljska v osmem medsebojnem dvoboju z Ljubljančani. Po remiju tako Olimpija za vodilnim Mariborom zaostaja že za 15 točk.

Kmalu po začetku tekme je bilo jasno, da bo igra v rokah domačih, gosti pa bodo čakali na protinapade. Zeleno-beli so imeli približno 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, toda večinoma so jalovo napadali, tudi številne podaje z bočnih položajev niso našle pravih naslovnikov. Še najnevarneje je bilo v 43. minuti, ko je po kotu z leve strani z glavo poskusil Dino Štiglec in žogo poslal nekaj centimetrov čez prečko. Na drugi strani so gosti še najbolj zagrozili ob koncu polčasa, ko je po strelu Luke Gajića Nemanja Mitrović žogo preusmeril v kot.

olimpija radomlje af
alesfevzer.com
V drugem polčasu se je neprepričljiva igra domačih nadaljevala, gosti pa so se opogumili in v 60. minuti je Gajić s strelom z leve strani le za malce zgrešil cilj oziroma je žogo v kot preusmeril Rok Vodišek. Po njem pa so Radomljani povedli, po gneči in odbitkih v kazenskem prostoru je žoga prišla do Tina Karamatića, ki je s strelom iz prve zadel za 1:0.

Radomljani so še naprej onemogočali nevarne napade domačih, v 75. minuti pa so Ljubljančani le prišli do izjemne priložnosti. Sodniki so namreč po trku Roka Jazbeca z Andražem Kirmom pokazali na belo točko, najstrožjo kazen je izvedel Leon Benko in zadel prečko. Olimpija je sicer v teh trenutkih vse bolj pritiskala proti vratom gostov, v 78. minuti je tako povsem sam na desetih metrih prišel do strela Kirm, a žogo slabo zadel. V 86. minuti je na drugi strani moral Vodišek posredovati po strelu Kristijana Šipka. V 88. minuti pa vendarle veselje domačih, po kotu je z glavo žogo zadel Aris Zarifović, ta je prišla pred vrata do Benka, ki jo je poslal v mrežo za končnih 1:1.

Olimpija – Radomlje 1:1 (0:0)

Ljubljana - Stadion Stožice. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Karamatić (61), 1:1 Benko (88).

OLIMPIJA: Vodišek, Štiglec, Zarifović, Mitrović, Klinar, Alves, Cretu (od 64. Kapun), Kirm, Wobay (od 68. Tijanić), Avramovski (od 46. Benko), Eleke. Trener: Safet Hadžić.

RADOMLJE: Ivačič, Primc, Jazbec, Karamatić, Jakovljević (od 77. Rokavec), Balić, Kovjenić, Predragović (od 58. Nunić), Šipek, Cerar (od 69. Jugovar), Gajić. Trener: Adnan Zildžović.

Rumeni karton: Primc.

Rdeči kartoni: -

Značke: olimpija, radomlje, 1snl

Članki iz rubrike