Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.04.2017 18:10:51

Koprčani dvakrat vodili, Kidričani obakrat izenačili

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Tekma, ki si jo je ogledal tudi napadalec Rome Edin Džeko, trenutno s 25 zadetki na vrhu strelcev elitne italijanske lige, se je končala brez zmagovalca. Kidričani tako niti na osmi medsebojni ligaški tekmi niso premagali Koprčanov, slednji pa so že pet krogov brez zmage. Kozlički ostajajo na šestem, Aluminij pa na devetem mestu.

Gostje so bili v prvem polčasu konkretnejši tekmec, si priigrali več strelov proti vratom, prek Mateja Pučka pa so v 18. minuti tudi zadeli okvir vrat. Še bolj zadovoljni so bili v 23. minuti, ko je po podaji Ivorja Horvata zasedbo z Obale v vodstvo s svojim prvencem v sezoni popeljal Ed Kevin Kokorović. Pri domačih, ki so žogo sicer imeli le rahlo manj v posesti, je bil še najbolj nevaren Mateo Damiš, ki je dvakrat poskusil z glavo, a ni bil dovolj natančen.

petrovic puscko dw
Drago Wernig - TAKA
V uvodu drugega polčasa je takoj sledilo izenačenje domačih, avtor zadetka pa je bil Lovro Bizjak. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Koper je takoj odgovoril s streloma Rubena Belime in Danijela Pranjića, a sta bila nenatančna. Zato pa je bil v 59. minuti natančnejši Sandi Križman, ki je Primorce znova popeljal v vodstvo. Toda vodstvo tokrat ni zdržalo dolgo, saj je sedem minut pozneje Bizjak s svojim drugim golom na tekmi in sedmim v sezoni izid spet poravnal. Domači so zagrozili spet v 75. minuti, ko je Žiga Škoflek zadel okvir vrat, to pa je bil tudi zadnji res nevaren poskus do konca tekme.


Aluminij – Koper 2:2 (0:1)

Kidričevo – Stadion Športni park. Glavni sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje).

Strelci: 0:1 Kokorović (23), 1:1 Bizjak (46), 1:2 Križman (59).

ALUMINIJ: Janžeković, Kocić, Damiš, Turkalj, Jakšić, Tahiraj (od 82. Rebernik), Petrović (od 79. Mesec), Muminović, Škoflek, Kramer (od 70. Panadić), Bizjak. Trener: Slobodan Grubor.

KOPER: Antolović, Pučko, Datković, Gregov, Horvat, Hodžić (od 85. Krivičić), Kokorović (od 83. Tzandaris), Križman, Ibričić, Belima (od 72. Paljk), Pranjić. Trener: Igor Pamić.

Rumeni kartoni: Kramer; Datković, Kokorović.

Rdeči kartoni: -

Značke: koper, aluminij, prva-liga

Članki iz rubrike