testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

nu
nu
0 12.04.2017 12:20:17

Celjski vik in krik zaradi sojenja: Imamo občutek, da se določene nasprotnike …

www.alesfevzer.com
V Celju so nezadovoljni s sojenjem.

Čeprav se vsaj na prvi pogled zdi, da sodniki v zadnjem času v Prvi ligi Telekom Slovenije s svojimi odločitvami niso dvigovali veliko prahu, pa so se v enem od prvoligašev vseeno obregnili ob njihovo delo. V Nogometnem klubu Celje so spisali sporočilo za javnost, v katerem opozarjajo na domnevno favoriziranje nekaterih drugih klubov in v katerem so dodali, da se jim vse prevečkrat zdi, da se sodniki do njih obnašajo kot do "majhnega kluba". 

"V Nogometnem klubu Celje želimo izkoristiti trenutek in opozoriti na nekatere nepravilnosti, ki so se dogajale na zadnjih prvenstvenih tekmah. Kot profesionalci se zavedamo, da moramo za uspeh na igrišču najprej poskrbeti sami. Kot profesionalci moramo tudi znati sprejeti neuspeh. Težko pa je neuspeh sprejeti, ko se po končani tekmi ne moreš sprijazniti, da pogoji na igrišču niso bili enakovredni za oba nasprotnika. Želimo opozoriti na neenakovredne kriterije sojenja, kjer nasprotniku ob kontaktih ne dosojajo prekrškov, naši nogometaši pa ob enakih kontaktih prejemajo rumene kartone. Nasprotniku se dosojajo najstrožje kazni z bele točke, ob enakovrednih ali še večjih prekrških nad našimi igralci v kazenskem prostoru pa sodniki le odmahnejo z roko," so zapisali pri klubu, ki domuje v Areni Petrol.



ŽELIJO SI SPOŠTOVANJA
"Ne moremo se znebiti občutka, da se določene nasprotnike favorizira, NK Celje pa se obravnava kot majhen klub, pri katerem je dovoljeno vse. Želimo si enakovredne obravnave na igrišču, saj navsezadnje vlagamo velike napore in energijo, da je naš pristop na visoki ravni in prav je, da na visoki ravni tudi vloga delivcev pravice. Spoštujemo sodniško organizacijo, a si želimo tudi spoštovanja z njihove strani. S tem sporočilom zapiramo pretekla poglavja in svojo osredotočenost usmerjamo k naslednji prvenstveni tekmi. Zavedamo se, da nas do našega cilja na preostalih osmih prvenstvenih tekmah čaka zahtevna pot, hkrati pa verjamemo, da nam lahko uspe zadane cilje uresničiti," so zaključili v mestu ob Savinji, kjer v tem letu sicer še ne poznajo poraza.

Značke: nk-celje, plts

Članki iz rubrike