Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.03.2017 17:04:51

Aluminij - Rudar 3:0 (1:0)

Drago Wernig TAKA
Nogometaši Aluminija so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

* Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).
* Strelci: 1:0 Kramer (7.), 2:0 Tahiraj (67.), 3:0 Škoflek (77.).
* Aluminij: Janžeković, Kocić, Damiš, Turkalj, Jakšić, Tahiraj (od 79. Rebernik), Mensah (od 89. Krajnc), Muminović, Škoflek, Kramer (od 85. Panadić), Vrbanec.
* Rudar: Radan, Mužek, Billong, Zec, Iharoš, Pišek (od 69. Tolimir), Babić, Glavina, Vručina (od 81. Bokalić), Grbić (od 59. Trifković), Mary.
* Rumeni kartoni: Mensah, Turkalj, Damiš; Babić, Mužek, Grbić, Iharoš.
* Rdeči karton: Mužek (65.).

Čeprav so Kidričani tekmo igrali brez v zadnjem času njihovega najbolj "vročega" nogometaša Lovra Bizjaka, pa so vseeno prišli do zmage proti Rudarju, ki ni upravičil statusa ene boljših gostujočih ekip v ligi (pred tem sta bila v tem pogledu uspešnejša le Olimpija in Maribor).

Vrata domačih je ogrozil le poredkoma, medtem ko so bili domači konkretnejši, čeravno za odtenek slabši v posesti žoge. Aluminij, ki se je s šesto zmago še bolj oddaljil od zadnjeuvrščenih Radomelj (ima že 15 točk več) in se le na točko približal osmouvrščenemu Krškemu, ter Rudar imata tako v medsebojnih obračunih zdaj zmago, poraz in neodločen izid.

Kidričani so povedli že v sedmi minuti. Po hitrem protinapadu, ki ga je začel Francesco Tahiraj in nato podal na desno v kazenskem prostoru do Matica Vrbanca, je slednji zatem žogo vrnil v sredino kazenskega prostora, kjer je povsem sam ostal Blaž Kramer in brez težav zadel za 1:0. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni, Vrbanec pa je prispeval deveto podajo, s čimer zaostaja le za Mariborovim Daretom Vršičem.


V 17. minuti so prvič resneje zagrozili tudi Velenjčani, in sicer je do strela v kazenskem prostoru prišel prvi strelec lige Dominik Glavina, z desne strani žogo poslal proti nasprotni vratnici, izkazal pa se je Luka Janžekovič.

V nadaljevanju prvega dela priložnosti praktično ni bilo več, ob rahli Rudarjevi terenski prevladi pa so bili malce bolj konkretni domači, ki so prišli še do strelov Tahiraja in Žige Škofleka, a je ostalo pri 1:0.

V uvodu drugega polčasa je takoj prišel do priložnosti Vrbanec, streljal je iz bližine z desne strani, toda Matej Radan je dobro posredoval. V 58. minuti je na drugi strani sprožil Bojan Vručina, dobro pa je posredoval Janžekovič.

Velenjčani so sicer spet imeli več žogo v posesti, a se v 65. minuti znašli v dodatnih težavah, saj je drugi rumeni karton dobil Mateo Mužek. Takoj zatem so imeli domači na voljo prosti strel s 25 metrov, Milan Kocić je žogo spravil mimo živega zidu, ne pa mimo Radana, ki je žogo odbil.

Gostitelji pa so številčno prednost unovčili že v 67. minuti, ko je na robu kazenskega prostora preigraval Tahiraj in s strelom po tleh matiral še velenjskega čuvaja mreže. V 74. minuti je Radan dobro reagiral po novem Škoflekovem strelu, isti Aluminijev nogometaš pa ga je premagal v 77. minuti po samostojnem prodoru po desni strani.

Le malce pred tem je na drugi strani Glavina zadel prečko, zadnjo večjo priložnost na tekmi pa je zamudil Stjepan Babić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil od daleč, izkazal pa se je Janžekovič.

Aluminij bo v 26. krogu 29. marca gostoval v Domžalah, Rudar pa bo gostil Celje.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike