Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2017 20:16:44

Šok terapija v Krškem uspela

Grega Wernig
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Krškemu z 0:2 (0:0).

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Friš (Sladki Vrh) in Skok (Kidričevo).
* Strelca: 0:1 Mujan (49.), 0:2 Gatarić (90.).
* Kalcer: Andrić, Marinšek (od 53. Jazbec), Ejup, Karamatić, Kramarić (od 57. Kovačič), Cerar, Balić, Jakovljević (od 63. Nunić), Predragović (od 53. Jugovar), Krcić, Šipek.
* Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Dušak (od 60. Pavić), Pušaver, Sadiković, Kovačić, Mujan, Škrbić, Gatarić, Mensah (od 81. Haljeta).
* Rumeni kartoni: Kramarić, Predragović, Karamatić; Dušak, Šturm, Kramarič, Sadiković.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so na obeh jesenskih medsebojnih dvobojih s Krčani iztržili po točko, tokrat pa so ostali brez. Krško je kljub odsotnosti Filipa Dangubića, strelca zadnjih treh krških golov, z boljšo igro v drugem polčasu prišlo do dveh zadetkov, ki sta ga utrdila na osmem mestu. Radomljani, ki so bili predvsem v uvodu prvega polčasa zelo živahni in nekajkrat blizu zadetka, pa ostajajo pri zgolj eni zmagi ter trdno zasidrani na zadnjem mestu.


Uvod obračuna v domžalskem športnem parku je bil zelo razburljiv, ob kar nekaj priložnostih so domači kar dvakrat zatresli okvir vrat, enkrat vratnico (Leo Ejup v drugi minuti), enkrat prečko (Robi Jakovljevič v peti minuti), blizu zadetka pa je bil v peti minuti tudi Kristijan Šipek, čigar strel z glavo iz bližine je Marko Zalokar lepo obranil. Nadaljevanje je prineslo malo manj razburjenja, čeprav so domači v prvem polčasu zbrali kar osem strelov proti vratom.

V uvodu drugega polčasa pa so Krčani povedli s prvim strelom, ki so ga sprožili v okvir vrat. V 48. minuti je po dolgi podaji v kazenski prostor Jan Gorenc žogo z glavo oddal do Tončija Mujana, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral nemočnega Vjekoslava Andrića.

V 57. minuti bi kaj lahko bilo že 2:0, potem ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora žogo poslal mimo vratarja Andrića proti oddaljeni vratnici in jo - na njegovo žalost - tudi zadel. Ostalo je pri 1:0.

V nadaljevanju si ekipi dolgo nista pripravili pravih priložnosti, ob koncu tekme pa so piko na i pomembni zmagi postavili Krčani, ki so na levi strani odvzeli žogo domačim, hitro stekli v protinapad, žogo pa je na koncu v mrežo za končnih 2:0 pospravil Gatarić.

Radomljani bodo v 26. krogu 29. marca gostovali v Mariboru, Krčani pa dan prej v Kopru.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike