Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
12 18.03.2017 11:55:38

Popović: Mandarić je "nategnil" nas, zdaj bo še Ljubljančane

arhiv Ekipe
Boris Popović o posebni tekmi v Stožicah, Milanu Mandariću...

Koprski župan je bil v preteklih dneh znova v središču pozornosti. Tokrat zaradi takšnih in drugačnih dogodkov glede možnosti nastanitve večje skupine beguncev na Škofijah, mi smo ga lovili zaradi nečesa drugega. In ga ujeli. »Vsaj nekdo, ki ga zanima nekaj drugega,« je globoko vzdihnil Boris Popović.

Zanimal nas je nogomet, zanimala nas je jutrišnja tekma med Olimpijo in Koprom v Stožicah. In ta, pa naj govorijo karkoli hočejo, ni kot vsaka druga. Je nekaj posebnega, prisoten bo dodaten naboj. Ker vsi vemo, kakšni so odnosi Milana Mandarića in vodstva prvoligaša z Bonifike ter prvega moža pristaniškega mesta, ki ima na nogometno dogajanje velik vpliv. Med njimi je led, gora ledu, zato nas je zanimalo, ali bodo varovanci Igorja Pamića za obračun v Ljubljani morda dodatno motivirani s posebnimi premijami.


»Kolikor vem, ne bodo. Oziroma zagotovo ne bodo. Fantje tega ne potrebujejo. Nikakor ne. Še več, treba jih je držati celo nekoliko nazaj, jih brzdati, pravijo v klubu. Tako zelo so motivirani. Vendar to je razumljivo, radi zmagujejo, želja po uspehu je nenehno prisotna. Brez tega ne gre. Mislim, da je tako tudi na nasprotni strani. Naj zmaga tisti, ki je v tem trenutku boljši. Na dodatne premije v Kopru pač nismo navajeni, česa takega ne počnemo. Seveda pa upam, da je koprska ekipa boljše pripravljena in da bo zmagala. Če ne bo, se bomo potrudili, da bi naslednjič. Navsezadnje gre vendarle za šport,« je povedal Boris Popović, ki o tem, ali bodo po njegovem mnenju morda dodatno stimulirani zmaji, ni želel preveč razpredati: »Milan Mandarić ima dovolj denarja za razmetavanje. In če misli to početi, naj pač počne. Lahko ponudi dva tisoč evrov vsakemu igralcu. Ali pet. Če bodo fantje dobili dodatno nagrado, bom vesel za njih. Tudi zato, ker bo ta denar ostal v Sloveniji, Milan Mandarić pa bo tako ali tako kmalu odšel.«

Da bo kmalu odšel? »Saj je odšel od povsod. Ne vem, zakaj ne bi iz Ljubljane. Ko nimaš več koga prodati, ko ni rezultatov ... Zakaj bi še ostal? Ali morda poznate klub, iz katerega ni odšel? Mar vam še vedno ni jasno, da bo tako. Že zdavnaj sem povedal, kaj se bo zgodilo. Na mesec porabi 700 tisoč evrov, potem pa Olimpijo premaga Rudar. Sredi Ljubljane. Velenjčani imajo na voljo 50 tisoč evrov na mesec. In zdaj mi povejte, kako se potem Milan Mandarić razume na nogomet, kar venomer poudarja. Strinjam se, da se to enkrat lahko zgodi, tudi po naključju, toda Olimpiji se je v drugem delu prvenstva že trikrat zapored. In četudi ima veliko višji proračun od Kopra, prav tako ni nujno, da bo zmagala jutri,« je odločen koprski župan.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike