Mobilna verzija
nu
nu

Nekdanji veliki up Maribora po denar na Arabski polotok

Nikola Miljković

Nekoč je bil najboljši strelec 1. slovenske mladinske lige in pri Mariboru so bili prepričani, da imajo v svojih vrstah velikega dragulja, toda dokončnega preboja mu nikdar ni uspelo narediti.

Govorimo o Liridonu Osmanaju, danes že 25-letnemu napadalcu, ki je v svojih mladinskih dneh v dresu Maribora rešetal mreže prvoligaških tekmecev. V članski kategoriji nikdar ni dobil priložnosti pri vijoličastih, zato je odšel v Domžale, nato pa ga je nogometna pot vodila od Aluminija prek albanskega Partizanija do poljskega Widzewa.

Od leta 2015 se je Osmanaj dokazoval pri Radomljah, kjer pa je v tej sezoni zaradi številnih težav s poškodbami odigral vsega devet tekem in zabil en zadetek. 

Kljub ne preveč bleščeči sezoni se Osmanaj po poročanju SN Portala še tretjič v svoji karieri odpravlja v tujino, tokrat naj bi odšel v Katar, kjer bo bojda okrepil tamkajšnji Al-Shamal. V omenjenem klubu sicer igra že dober znanec slovenskih zelenic, palestinski reprezentant Jaka Ihbeisheh, trener pa je nekdanji strateg Zavrča in Kopra Slavko Matić. Po poročanju omenjenega portala je bil prav Srb tisti, ki je bil najbolj zaslužen za prihod nekdanjega slovenskega reprezentanta v mlajših selekcijah.

Značke: osmanaj , al-shamal , ihbeisheh , matic