sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Šlo je za tipično »SLAPP« tožbo, katere namen...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.07.2016 14:55:00

Morda bi jim lahko bil zanimiv

vszi
Že pred dnevi smo poročali, da se je treningom Olimpije priključil tudi prišlek iz Francije, prihod nogometaša Monaca je potrdil tudi športni direktor zeleno-belih Nenad Protega.

Favzi Uamar. To je nogometaš, ki si bo v naslednjih dneh poskušal izboriti pogodbo z najboljšim klubom v Sloveniji. Na prvi pogled gre za zanimivega igralca; je namreč produkt nogometne šole uglednega francoskega prvoligaša Monaca. No, ob tem kakopak ni nepomemben podatek, da za slednjega v članski kategoriji ni odigral nobene tekme, dokazoval se je le v rezervnem moštvu. Prav tako je bil pred dvema sezonama posojen Arles-Avignonu, pri katerem je odigral skoraj trideset tekem v drugoligaški konkurenci. Ali je iz materiala za prvo slovensko ligo, se bodo Ljubljančani poskušali prepričati v tem tednu, čeprav vsaj za zdaj v Uamarju ne vidijo nogometaša, ki bi si ga želeli zadržati za vsako ceno.


»Drži, kar ste zapisali, Favzi Uamar je pri nas. Gre za nogometaša, ki je dal skozi šolo Monaca, pri nas pa bo predvidoma na preizkušnji v tem tednu, morda bo ostal še kakšen dan več,« je našo informacijo potrdil Nenad Protega in nadaljeval: »Uamar je vezni nogometaš, a ne toliko centralni, bolje se znajde na levi strani. Za 'špico'. Pogledali ga bomo in videli, kako in kaj. Toda v tem trenutku težko povem kaj več. Morda lahko še dodamo, da ga pred tem sicer nismo poznali, a smo dobili dobra priporočila. Zato z njim nimamo visokih ciljev, smo ga pa povabili, da pogledamo in se prepričamo, iz kakšnega testa je. Lahko bi bil zanimiv, saj glede na to, kar smo slišali o njem. Ne nazadnje je v drugi francoski ligi igral standardno, zbral je skoraj 30 nastopov, kar je za relativno mladega fanta v Franciji kar v redu.«

Čeprav prihaja iz Maroka, 23-letni nogometaš ob morebitnem podpisu pogodbe pri Olimpiji ne bi zasedel mesta tujca, ima namreč tudi francoski potni list. V Francijo je prišel pri devetih, sprva je živel na Korziki, pozneje v kraju Orange, v kneževino se je preselil pri štirinajstih. Po prehodu v člansko kategorijo je bil v Monacu član rezervne ekipe, s slednjo se je več sezon dokazoval v četrti francoski ligi.

Članki iz rubrike