1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 06.06.2016 12:51:26

Domžale ostale brez dolgoletnega člana

Darko Zec
m24.si
Nogometni klub Domžale in Darko Zec sta danes sporazumno prekinila sodelovanje, ki je trajalo več kot desetletje. Sedemindvajsetletni branilec, ki je bil v drugi polovici minule sezone tudi kapetan moštva, je z rumeni osvojil štiri lovorike, naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in dva Superpokala, so sporočili kluba.

Kar 194 cm visoki nogometaš je v pravkar končanem prvenstvu odigral 23 tekem in dosegel dva gola. Potem ko je spomladi prevzel kapetanski trak in bil standardni član udarne enajsterice, je v zadnjih šestih kolih na igrišču prebil le nekaj minut ob koncu tekme proti Krki:"Po tako dolgem obdobju in vsem kar smo skupaj prestali, smo se z Darkom odločili, da je čas za slovo. V vseh teh letih smo se morda eden drugega tudi malce nasitili in navadili, kar pa v tekmovalnem športu, še posebej nogometu, ni najbolje," je ob prekinitvi pogodbe povedal športni direktor Matej Oražem.


"Vsake zgodbe je enkrat konec, a to hkrati pomeni tudi začetek nove. Po enajstih letih pride do določenega zasičenja in prišel je čas za nove izzive in cilje. Upam, da bom kmalu našel novo sredino in krenil v nove boje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil soigralcem in ljudem v klubu, ki so mi skozi celotno obdobje stali ob strani in me podpirali v tako lepih kot težkih trenutkih," pa je ob slovesu dejal Zec.

Ta je je ob Kamniško Bistrico prišel poleti 2005, ko se je skupaj z vratarjem Nejcem Vidmarjem iz ljubljanske Olimpije preselil v kadetsko ekipo Domžal. Svojo prvo tekmo v najmočnejši slovenski ligi je odigral 15. avgusta 2007 proti Livarju iz Ivančne Gorice. Od takrat je v prvenstvu zabeležil 165 nastopov, kar ga na večni lestvici dvakratnih državnih prvakov uvršča na četrto mesto. K temu je dodal še 19 nastopov v slovenskem pokalu, enega v superpokalu in štiri v evropskih tekmovanjih. Skupaj je torej v rumenem dresu odigral 189 tekem in dosegel 14 golov.

Značke: domžale, zec

Članki iz rubrike