profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 10.04.2016 18:31:21

Nihče navdušen, nihče obupan

Arsen Perić
Derbi dna lestvice v dolenjski prestolnici se je razpletel brez zmagovalca. Nad takšnim razpletom niti eni niti drugi ne morejo biti ravno navdušeni, zlasti v prvem polčasu so bili dejavnejši gostje.

Celjani so bili v prvem polčasu precej konkretnejši tekmec, a pri strelih niso bili dovolj natančni. Skupaj so jih sprožili osem, še najnevarnejši pa je bil Marko Pajač z dveh prostih strelov, ko je obakrat posredoval Miodrag Mitrović. Ta je ujel tudi žogo po poskusu Damirja Hadžića z glavo, Sunny Omoregie pa je v 28. minuti prav tako z glavo zadel le zunanji del mreže.
Ob še nekaj poskusih gostov velja izpostaviti še Pajačev strel ob koncu polčasa, ki ga je Mitrović obranil z glavo, tik pred odhodom na odmor pa je Krka prišla do svoje edine prave priložnosti, Filip Dangubić je streljal malce z leve strani kazenskega prostora, toda žogo zadel slabo in jo poslal mimo nasprotne vratnice.

V nadaljevanju so bile priložnosti uvodoma redke, prvi pa je znova zagrozil Pajač, spet s prostega strela in spet je bil na mestu Mitrović. Toda ta ni imel možnosti v 68. minuti. Takrat je Tilen Klemenčič podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil znova Pajač in s strelom po tleh ugnal Krkinega vratarja.


A vodstvo grofov ni trajalo dolgo, že pet minut pozneje je po podaji Josipa Fučka iz kota z glavo iz bližine zadel Alen Vučkić. V 86. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost za novo vodstvo, najprej je Damir Hadžić neoviran slabo streljal iz bližine, tako da je Mitrović žogo z nogo odbil, nakar jo je Tilen Klemenčič poslal mimo vrat.
Razpletlo se je torej z remijem, ki tako eni kot drugi ekipi ne pomeni ravno veliko, toda za ene in druge je kljub temu najpomembnejše spoznanje, da sta se izognili porazu.

Krka – Celje 1:1 (0:0) 
Novo mesto - Stadion Portoval. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper) 7. 
Strelca: 0:1 Pajač (68), 1:1 Vučkić (73). 
KRKA: M. Mitrović, Marotti, Bogdan, Boccaccini, Vučkić, Brkljača (od 72. Mojstrovič), Kostanjšek, Fuček, Perić, Dangubić (od 61. Potokar), Majcen (od 90. Aniekan). 
CELJE: Kotnik, Klemenčič, Hadžić, Vidmajer, J. Pišek, Travner, Miškić, Podlogar (od 82. Brlečić), Pajač, Požeg Vancaš (od 56. Erico), Sunny (od 90. Spremo -). 
Rumeni kartoni: Majcen, Bogdan; Miškić, J. Pišek. 
Rdeči kartoni:

Članki iz rubrike