profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 11.03.2016 08:16:57

Prekletstvo mariborskih poškodb, ali morda kaj drugega?

Drago Wernig - TAKA
V Ljudskem vrtu imajo s sestavo ekipe obilo težav, ki jim ni videti konca.

Zimske priprave Mariborčanov so zaznamovale številne poškodbe, ki so precej vplivale na vsakdanji delovni ritem. Ob tem je marsikdo bržčas pomislil, da bi bile morda lahko krive metode treningov, ki jih je uporabljal Krunoslav Jurčić, toda takšna razmišljanja niti po naključju ne zdržijo. To navsezadnje najbolj nazorno razkriva podatek, da so bili na stranskem tiru skoraj izključno igralci, ki so prišli pod Kalvarijo po koncu prvega dela sezone. Potemtakem bi lahko sklepali, da v prejšnjih klubih niso bili navajeni na tako naporno vadbo, kar bi lahko pripisali zlasti težavam, ki sta jih imela Amar Rahmanović in Valon Ahmedi. Obetavnega vezista iz Bosne in Hercegovine je ovirala bolečina v trebušni steni, nekdanji grof je imel preglavice s stegensko mišico.
Toda hkrati je dejstvo, da so imeli vijoličasti tudi veliko nesreče. To v prvi vrsti velja za Mateja Palčiča, ki je bil prepričan, da je poletni poseg dosegel namen in da je z njegovim kolenom znova vse v najlepšem redu. Tako je očitno menila tudi zdravniška služba trinajstkratnih prvakov, ki je prižgala zeleno luč za njegov prihod, ampak po prvem tednu treningov je 22-letni Koprčan spet začutil bolečino. Po terapijah v Čatežu se je zdelo, da so težave naposled preteklost, z ekipo se je odpravil v Turčijo, kjer se je vse skupaj ponovilo, zato se je kakopak predčasno vrnil domov, potreben je bil še en poseg.


Sreča je hrbet obrnila tudi Denisu Šmeju, ki jo je skupil na prijateljski preizkušnji s Sarajevom, ko je nespretno posredoval Leon Benko in vijoličastemu branilcu zlomil nos. Težave Welleja Ndiayeja se vlečejo že zelo dolgo in zdi se, da so kronične, toda medtem se je vendarle spet pridružil vadbi z moštvom. Prav tako kot Amar Rahmanović in Valon Ahmedi ter Jean-Philippe Mendy, ki je večni derbi izpustil zaradi povišane telesne temperature. Ta je v začetku tedna "napadla" še Denisa Šmeja, ki se je medtem vrnil k treningom, Matej Palčič vadi po prilagojenem programu. Začel je teči, a napovedim o njegovi vrnitvi se pod Kalvarijo izogibajo, odvisna bo od tega, kako se bo koleno odzvalo na stopnjevanje naporov.

Toda s tem težav še ni konec, v Ljudskem vrtu so se prisiljeni soočiti z novo smolo. Na enem od treningov je namreč Rodrigo Defendi dobil močan udarec v rebra in je za tekmo v Velenju vprašljiv, prav tako kot nastop Marwana Kabhe, ki se ubada s poškodbo adduktorja, zaradi katere je moral proti Olimpiji predčasno z igrišča. Kakopak bo manjkal tudi Aleksander Rajčević, kar velja za vse tekme do konca sezone, Mitje Vilerja ne bo v kadru zaradi kazni, Adis Hodžić bo manjkal zaradi obveznosti v kadetski reprezentanci, ki v Belgiji sodeluje na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo.

Članki iz rubrike