profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.02.2016 12:55:54

Stefanović odgovarja Vuku: Pes, ki laja, ne krade ... O Vuku in krajah raje ne bi

Arsen Perić
Miran Vuk je v petek "obračunal" z Dejanom Stefanovićem. Hudih obtožb ni manjkalo, kar je bil odziv na zapis predsednika Spinsa v sredinem večeru na njegovem twitter profilu, da je prvi mož Zavrča z grožnjami proti vodstvu sindikata dosegel dno.

"V NK Zavrč ne Spins ne Dejan Stefanović nista več zaželena. Nočemo ga ne videti ne slišati in nočemo imeti opravka s to kvaziorganizacijo. S tem je za nas polemika zaključena," je po tem, ko je na račun Dejana Stefanovića izrekel nekaj krepkih, sklenil Miran Vuk.

Toda zgodba vendarle ni zaključena, kakopak se je oglasil tudi predsednik Spinsa. "Ne bom se spuščal v osebne vojne, z gospodom Miranom Vukom se nisem pogovarjal že dve leti. Tvitnil sem, ker je mojega kolega napadel prek telefona in mi grozil z odvzemom življenja," je dejal na včerajšnji tiskovni konferenci.

"Toda vem, da pes, ki laja, ne krade ..." se je Dejan Stefanović v nadaljevanju najprej malce zmedel, a nato hitro popravil: "Oziroma da pes, ki laja, ne grize. O Vuku in krajah raje ne bi niti začenjal, je pa res, da lahko v tem trenutku kadarkoli ugasnemo klub. Zakaj je prišlo do tega izpada? V preteklosti smo imeli veliko problemov. Na nas so se obrnili trije ali štirje igralci Zavrča, njihove težave smo nato nekako le rešili. Kar zadeva inšpekcijo, pa smo jo zahtevali zato, ker je gospod Vuk rekel, da jo lahko: 'Če mislite, da imate pravno podlago, jo pošljite.' Očitno je prišla ter jim povzročila nemalo problemov."


Sledile so nove strupene puščice proti prvoligašu iz Haloz. "Če pogledamo realno, niti ena pogodba ne vzdrži pravne presoje. Po našem mnenju tudi ni primerno, da ima Slovenija v prvoligaški druščini takega predsednika in takšen klub, kot je Zavrč. Ampak s tem se mora ukvarjati kdo drug," pravi Dejan Stefanović.

Naslednje vprašanje se je seveda zastavljalo samo po sebi. Zakaj Spins potemtakem ne ukrepa, če je res toliko nepravilnosti? "Ker bi bili spet deležni očitkov, da rušimo slovenski nogomet in odganjamo nekoga, ki vsaj plačuje. Ampak vemo, kaj gospod Vuk dela, in to je eden od glavnih razlogov, da bomo pod svoje okrilje vzeli tudi trenerje. V treh mesecih jih je zamenjal šest. Če bi imeli kolektivno pogodbo, ki bi jih ščitila do te mere, da bi bila pogodba zagotovljena do konca sezone, jih gotovo ne bi toliko. Problem je, da so trenerji na 'prepihu', kar je tudi posledica neurejenega stanja, ki je povezano s prekomernim izdajanjem licenc. Devetdeset odstotkov trenerjev s PRO-licenco je nezaposlenih, on in podobni izkoriščajo razpoložljivost delovne sile," je odvrnil predsednik Spinsa in se potem lotil tudi Mirana Vuka kot podjetnika: "Tudi ena od panog njegovih aktivnosti je, da izkorišča delovno silo. Kot agencija jo poseduje in posoja na tuja tržišča za bistveno nižjo ceno. To je socialni dumping, toda o tem bi lahko več povedali naši kolegi z Zveze svobodnih sindikatov. Lahko povejo zgodbe, zgodbe in romane."

Naposled je bil zaključek vnovič nogometni. "Seveda pa se lahko poleti odločimo in res usmerimo vse aktivnosti v to, da se NK Zavrč kot tak izbriše s slovenskega nogometnega zemljevida. Ker nam je v škodo prej kot v korist," je v ostrem tonu zaključil Dejan Stefanović.

Članki iz rubrike