Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 12.02.2016 08:48:32

Olimpija pred rekordnim prestopom, Henty korak stran od Rusije

Ezekiel Henty
fb olimpija
Prestop Ezekiela Hentyja iz Olimpije v Rusijo je le še vprašanje časa.

Po Andražu Šporarju bo Olimpijo kot vse kaže zapustil tudi Ezekiel Henty. Čeprav so se zmaji dolgo časa trudili, da bi ga zadržali in mu v ta namen ponudili tudi podaljšanje pogodbe, pa so na koncu morali priznati premoč. Nigerijca je premamila bajna ponudba iz Rusije, za zdaj še neznani klub (omenja se dva, in sicer Lokomotivo iz Moskve ter Kuban iz Krasnodarja) bo zanj plačal skorajda absurdno visoko odškodnino. Po naših informacijah naj bi Olimpija s prodajo dobila kar okoli pet milijonov evrov, Slovenske novice omenjajo znesek v višini 5,5 milijona evrov.

S tem bo kakopak podrla slovenski rekord, ki je tako ali tako v njeni lasti. Zmaji so decembra prodali Andraža Šporarja za 2,8 milijona evrov, če bo Basel prvak letos in naslednje leto, bodo dobili še milijon. A Hentyjev prestop bo zdaj letvico dvignil še višje in Ljubljančani bodo lahko, če vse omenjeno drži, z dvema posloma zaslužili zgolj nekoliko manj kot 10 milijonov evrov!

Da je Hentyjev prestop le še vprašanje časa, je v ekskluzivnem pogovoru za EkipoSN potrdil tudi Milan Mandarić. Predsednik Olimpije sicer ni skrival razočaranja, poudaril je, da se je do konca trudil, da bi Afričan ostal v Stožicah. Toda na koncu je moral priznati premoč. Zakaj? Preberite si v današnji številki EkipeSN.

Naslovnica

Članki iz rubrike