IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ro
ro
0 04.02.2016 17:29:32

Krunoslav Jurčić: Če bi to razbijali, ne bi bilo logično

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so bili na zadnji prijateljski preizkušnji pred odhodom v Turčijo prepričljivi proti Kapfenbergu, trener je z do zdaj opravljenim zelo zadovoljen.

"Zadovoljen sem z odzivom ekipe, prav tako menim, da smo z izbiro nasprotnikov imeli srečo. Ker so se vsi po vrsti predstavili z različnimi slogi igranja, z drugačnimi izvedbami. Poleg tega smo imeli tekmece na različnih ravneh pripravljenosti. Videoton bo denimo že zelo kmalu začel uradne dvoboje, Kapfenberg je zelo mlada, živahna in agresivna ekipa ... Vse to mi ustreza, da lahko spoznam, kako reagira moštvo na posamezne sloge igranja. Tudi v celoti sem z do zdaj opravljenim maksimalno zadovoljen. Tako s pogoji, ki jih imamo na voljo, kot z odzivom igralcev," je po zmagi s 4:1 proti avstrijskemu drugoligašu Kapfenbergu povedal Krunoslav Jurčić.

NE SKRBI ME


Zdaj prihaja na vrsto obdobje, ko bo tekem še več, kar imajo igralci najraje. "Ne maram deliti priprav na bazične in na obdobje, namenjeno uigravanju. Tudi v uvodnem delu smo igrali prijateljske tekme in veliko delali z žogo. Seveda pa ni nobenega dvoma o tem, da je za nami nekoliko zahtevnejši del priprav, ki je igralcem malce manj pri srcu, kar pa nikakor ne pomeni, da v Turčiji ob številnih preizkušnjah ne bomo trenirali. Je pa res, da bo vsebina nogometna, kar bo glavna razlika z dozdajšnjim delom priprav," je pristavil hrvaški strokovnjak na klopi vijoličastih in se v nadaljevanju dotaknil še novih obrazov v slačilnici: "Zame je najpomembnejše spoznanje, da so odlično sprejeli način dela. Nikakor nočem podcenjevati okolij, iz katerih so prišli, toda dejstvo je, da so se zdaj znašli v močnejši konkurenci in se soočili z delom, ki zahteva nekoliko večje napore. Na tekmah kažejo korektno podobo. Pri nekaterih so opazne posledice dozdajšnjih naporov, predvsem v hitrosti reakcij, tudi proti Kapfenbergu je bilo kar precej tehničnih napak, toda to je za ta del priprav nekaj povsem običajnega in me ne skrbi. Z novimi igralci sem zelo zadovoljen, njihova vnema je takšna, kot mora biti. Želijo pokazati in dokazati, da so upravičeno v Mariboru."

NE SMEJO BITI LAHKOMISELNI
Udarna enajsterica že kaže precej močne obrise. "Seveda imajo igralci, ki so v prvem delu sezone nosili največje breme, v ekipi določen status. Ostali se bodo morali zelo potruditi, da bi ogrozili njihove položaje. Sami veste, kateri posamezniki so bili jeseni v ospredju, toda kakršnekoli lahkomiselnosti, pretiranega sproščanja, si niti po naključju ne smejo privoščiti. Mnogi jim dihajo za ovratnik in to je tisto, kar me nadvse veseli," pravi Krunoslav Jurčić, ki bo vztrajal pri osnovni postavitvi 4-3-3: "Ni razlogov za pretirano eksperimentiranje, na ta način bi izzivali nasprotni učinek. Če gre nekaj dobro, ne bi bilo logično, da bi to razbijali."

Članki iz rubrike