Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 13.01.2016 09:58:14

Ezekiel Henty: Želim ostati in skupaj z Elekejem osvojiti naslov

www.alesfevzer.com
Ezekiela Hentyja, ki iskreno priznava, da pogreša Marijana Pušnika, govorice o njegovi prihodnosti ne zanimajo kaj prida.

Eden tistih, od katerih se pri Olimpiji po odhodu Andraža Šporarja pričakuje zelo veliko, je Ezekiel Henty. Robustni in hitronogi Nigerijec je na včerajšnji zbor prišel odlično razpoložen, saj je del počitnic preživel v domovini, kjer si je pred nadaljevanjem sezone napolnil baterije.

Na začetku pogovora smo se dotaknili prav preživetih dni z najbližjimi in obraz ljubljanske petinpetdesetice je takoj zajel nalezljiv nasmeh. "Med počitnicami sem bil doma z družino, odlično je bilo. Veliko sem počival in si zbistril glavo, zelo sem motiviran pred drugim delom sezone," se je najboljši podajalec lige z največjim veseljem spomnil lepih trenutkov, ki so kar prehitro minili. Glede na to, da nam je Hentyjev zastopnik Stephen Makinwa prejšnji teden povedal, da za njegovega varovanca obstaja veliko zanimanje, smo ga takoj vprašali, ali bo sploh ostal v Ljubljani.

"Če vam povem po pravici, me nogometna tržnica ne zanima. Sem član Olimpije, spoštujem pogodbo, soigralce in navijače. V Ljubljani mi je zelo všeč, želim ostati in osvojiti naslov prvaka," je bil jasen 22-letni Nigerijec in v isti sapi dodal: "Na koncu bo seveda zadnjo besedo imel klub. Če me želi prodati, dobro, ampak sam nimam namena oditi. Še enkrat bom ponovil, kar sem dejal prej, hočem biti prvak z Olimpijo."

ELEKE ŽELI PRITI, NIKOLIĆ DOBRO VE, KAJ HOČE
Hentyjeva primarna želja je torej jasna in razumljivo je, da je povezana z uspehom ekipe. Zelo zanimiva je tudi njegova osebna želja, ki jo želi izpolniti v preostalih štirinajstih prvenstvenih tekmah. "Želim biti najboljši igralec lige. Rad bi dosegel čim več zadetkov in prispeval čim več podaj. Ekipi želim dati svoj maksimum," nas ni presenetil Henty, ki je bil vselej zelo samozavesten v svojih napovedih in željah. Pri naskoku na naslov prvaka bi utegnil moči združiti z rojakom Blessingom Elekejem, ki bi v naslednjih dneh lahko postal novi član Olimpije.

"Za zdaj še ne vem, ali bo prišel, ampak v veliko zadovoljstvo bi mi bilo igrati z njim. Nekaj sva se že pogovarjala o tem, tudi Eleke si želi priti, toda te stvari niso v njegovih rokah. Če pride, v redu, če ne, smo Olimpija in se bomo še naprej trudili izpolniti naš cilj," je dejal z osmimi zadetki tretji strelec zeleno-belih, ki se je včeraj prvič srečal z novim trenerjem Markom Nikolićem in ga takoj pohvalil. "Med pogovorom sem opazil, da gre za prijetnega človeka, ki dobro ve, kaj hoče. Zelo je motiviran, povedal mi je, da tu ni samo zato, da bi bil trener Olimpije, temveč ker želi z njo osvojiti naslov prvaka. Upam, da bomo dobro sodelovali in prišli do tako želene lovorike."

PUŠNIKA IMAM RAD KOT OČETA
Za konec je beseda nanesla še na Marijana Pušnika, s katerim je imel Henty zelo dober odnos, vendar je moral koroški strokovnjak po koncu jesenskega dela zapustiti Stožice. "Pogrešam ga, bil mi je kot oče in zelo ga spoštujem. Žal mi je bilo, da je odšel. Toda tak je nogometni kruh, mogoče bo dobil boljšo službo. Jasno je, da so za te stvari odgovorni drugi, moje delo je, da dam vse od sebe na igrišču, politika pa ni v moji domeni. Pozimi sva bila v stiku, rad ga imam kot očeta, pogrešam ga in mu v prihodnosti želim vse najboljše."

Ezekiel Henty
Grega Wernig

Članki iz rubrike