Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

eč
0 02.01.2016 21:34:10

Konkurenca iz Italije: bo Olimpija ostala brez Elekeja zaradi kluba iz serie A?

www.alesfevzer.com
Gorica in Olimpija sta menda dogovorjeni, toda uradne potrditve prestopa Blessinga Elekeja v Ljubljano še nismo dočakali. Bi lahko posel pokvaril član elitne italijanske serie A?

Načeloma bo odšel v Olimpijo. Če se ne bo pojavil nekdo, ki bo pripravljen plačati več. Ampak ali je to sploh realno? Pravijo, da ni. Torej lahko rečemo: Blessing Eleke bo spomladi igral v Ljubljani. Toda ali bo res? Komaj se je zimski prestopni rok začel, že so se oglasili v Italiji, kjer trdijo: mladi Nigerijec je resna želja Genoe.


Nekdanji klub Dejana Lazarevića in Luke Krajnca je decembra dobil novega športnega direktorja, to je postal Sean Sogliano. Gre za uglednega funkcionarja, ki se je v preteklosti podpisal pod prestope kar nekaj zanimivih nogometašev. In zdaj, ko je prevzel novo vlogo, je menda že izpostavil prvo tarčo: Blessinga Elekeja.

Težava, ki se pojavlja, je le v tem, da 19-letnik prihaja iz Nigerije. To torej pomeni, da ni član Evropske unije in ker je Genoa že pokurila limit za nakup tujih nogometašev, bi lahko Elekeja registrirala šele poleti. Zato naj bi Sogliano že razmišljal, kako Elekeja kupiti zdaj, a ga kot posojenega do konca sezone pustiti nekje drugje. Morda v Gorici? Toda če bo Genoa želela dobiti bitko zanj, bo morala ponuditi vsaj 800.000 evrov. Toliko naj bi bila za odličnega napadalca pripravljena plačati ljubljanska Olimpija. Bo to dovolj? Ali pa bodo morali zmaji naslednika prvega strelca slovenske lige Andraža Šporarja poiskati kje drugje?

Članki iz rubrike