Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 11.12.2015 20:50:05

Zavrču vendarle uspelo

Aleš Fevžer
Nogometaši Zavrča so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (0:1).

Zavrčani so malo popravili vtis zaključka jesenskega dela sezone. Potem ko so v zadnjih devetih krogih dosegli le zmago, so na deseti tekmi zapovrstjo dodali drugo, prvo po zadnjih petih obračunih. Ob tem so prvič v sezoni premagali Novomeščane. S tem so se na petem mestu še malce oddaljili od spodnjega dela lestvice, Krka pa zaenkrat ostaja v krogu štirih ekip s po 22 točkami od šestega do devetega mesta.

Novomeščani so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev, ki so ga zadržali do konca polčasa, čeprav so imeli več od igre domači.

Med drugim je v 20. minuti Dejan Glavica poskusil v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. Nevarnih strelov sicer ni bilo veliko, Mitrović pa je imel nekaj težav po poskusu Alberta Riere v 43. minuti, a je žogo še pravočasno ustavil.

Uvod drugega polčasa je bil zelo živahen. Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači na voljo enajstmetrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge.

Filip Dangubić je malce zatem na drugi strani meril le malce premalo natančno, v 55. minuti pa je Matija Kovačić obranil še strel Nane Welbecka iz bližine. Priložnosti so si sledile ena za drugo, v 62. minuti pa je Riera s prostega strela s 25 metrov zadel prečko.



V 76. minuti pa so domači izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so domači povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu oziroma podaji Tuđana.

Zavrč - Krka 2:1 (0:1)

Zavrč - Športni park. 400 gledalcev. Sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Zupančič (Moravče).
Strelci: 0:1 Mojstrović (5.), 1:1 Vučkić (76./avtogol), 2:1 Tahiraj (86.).
ZAVRČ: Kovačić, Glavina, Cvek, Riera, Glavica, Antić, Datković, Pihler, Tahiraj, Batrović (od 70. Tuđan), Kokorović (od 46. Golubar).
KRKA: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Gliha (od 88. Aniekan), Mojstrović, Ejup, Kostanjšek (od 81. Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Dangubić (od 71. Perić).
Rumena kartona: Pihler; Vučkić.
Rdeči karton: /.
Galerija
Značke: zavrč, krka

Članki iz rubrike