stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 07.11.2015 10:16:02

RUDAR - OLIMPIJA: Niso se ukvarjali s tekmecem

alesfevzer.com
Po katastrofi v Mariboru je pred knapi nova zahtevna preizkušnja. V goste jim prihaja Olimpija, proti kateri so v tej sezoni že visoko izgubili, v njihovi mreži je namreč v Stožicah odjeknila petarda. Zeleno-črni se tekme vseeno ne bojijo, temveč upajo, da bodo zelo drago prodali svojo kožo.

Gostovanje v Ljudskem vrtu je bilo za Velenjčane precej boleče. Čeprav so povedli že v drugi minuti, so morali nato iz svoje mreže pobrati kar sedem žog. Sicer so imeli priložnost za podvojitev vodstva in nato še eno pri zaostanku z 1:2, a sta ostali neizkoriščeni. Nato jim je popustila zbranost, vijoličasti pa so izdatno napolnili njihovo mrežo. Kakšno je stanje v slačilnici, smo povprašali Damjana Trifkovića, ki je bil med letoma 2012 in 2014 član Olimpije. "Bilo je tudi že boljše, ampak zavedamo se, da smo imeli slab dan, ob tem smo bili verjetno malo utrujeni od prejšnjih tekem. V tem tednu smo dobro trenirali in mislim, da smo dobro pripravljeni. Poraz smo analizirali, se veliko pogovarjali, trener nam je razložil nekatere stvari. Naredili smo precej napak, ki jih bomo skušali zdaj odpraviti."

V mesto prihaja vodilna ekipa lige, po Kopru in Mariboru je to tretja v nizu zahtevnih tekem pred reprezentančnim premorom. "Gostje so v naletu, mi pa bomo dali vse od sebe, da bi pokazali čim boljšo predstavo. Tako kot na vsaki tekmi si želimo tudi na tej zmagati. Na domačem igrišču igramo veliko bolje kot na gostovanjih in Olimpija nikakor ne bo imela lahkega dela," je odločen vezist, ki se je spomnil tudi prvega medsebojnega dvoboja v sezoni, Rudar je v Stožicah izgubil z 0:5. "Tista tekma je bila podobna zadnji v Mariboru. Priigrali smo si nekaj priložnosti, ampak ko so zadeli, smo se odprli, posledica tega je bil visok poraz. Verjamem, da bomo tokrat boljši." Zato pa je Rudar na zadnjih treh domačih tekmah z Olimpijo dvakrat zmagal in enkrat igral neodločeno. Ta statistika ima še nadaljevanje; na njih je zabil šest golov in ni prejel niti enega.

rud oli

SAMO PRISTOP...
Ljubljanskega trenerja Marijana Pušnika pretirano ne skrbi, da bo imel nekoliko oslabljeno ekipo, saj ima dovolj kakovosten in širok igralski kader. "Če koga ni, ga nadomesti nekdo drug. Tako pač je, čeprav si vsi želimo, da bi bilo odsotnosti nosilcev igre čim manj. V Velenje potujemo samozavestni in odločni, da se vrnemo domov z novimi tremi točkami," je dejal koroški strateg, ki za tokratnega tekmeca pravi, da je zelo nevaren v uvodnem delu tekme. "V nadaljevanju je nekoliko slabši, kar se je pokazalo tudi v Mariboru. Odigrati moramo preudarno, taktično disciplinirano in zelo agresivno, s čimer bi tekmeca prisilili v napake. Če bomo pravi, bo končni izid temu primeren."

MITROVIĆ DA, KRONAVETER NE
Olimpija sicer v Velenje prihaja nekoliko oslabljena, saj bosta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkala pomembna člena udarne enajsterice Ezekiel Henty in Darijan Matić. Vprašanje je bilo tudi, kakšno je stanje s poškodovanima Nemanjo Mitrovićem in Rokom Kronavetrom. Postavni branilec bo po težavah s stegensko mišico nared za igro, medtem ko bo štajerski vezist zaradi udarca, ki ga je prejel v koleno, današnjo tekmo izpustil. "Prihodnji teden bi že moral začeti normalno trenirati," je v zvezi s tem dejala ljubljanska sedmica.

Značke: plts, olimpija, rudar

Članki iz rubrike