sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.10.2015 10:48:42

Kruno Jurčić: Treba je le prižgati vrvico in zanetiti ogenj

Drago Wernig -TAKA
Takšen kot je ob igrišču, na klopi, je trener Maribora tudi kot sogovornik. Petinštiridesetletni hrvaški strokovnjak izžareva energijo, ki mu je zlepa ne zmanjka, hkrati pa je nadvse iskren. Pove, kar misli. Tudi takrat, ko ve, da mu to ne bo ravno koristilo. Še vedno je prepričan, da bodo vijoličasti pod njegovim vodstvom kljub trenutnemu zaostanku osvojili naslov prvaka.

Začniva na začetku vaše mariborske zgodbe – kako hitro sta se z Zlatkom Zahovićem dogovorila za sodelovanje? Je bilo veliko pogovorov, pregovorov, pregovarjanj?
Pregovarjanj ni bilo. Kar zadeva mene, sem si po petih letih, ki sem jih z vmesnimi prekinitvami preživel v Dinamu, privoščil daljši oddih. Potreboval sem neke vrste "čiščenje" od vsega skupaj. Poleg tega sem si postavil merila, da mora imeti moj naslednji klub visoke rezultatske ambicije, hkrati mora biti organizacijski ustroj na solidni oziroma dobri ravni. Ko sem si postavil merila, je pravzaprav ostalo malo klubov in držav, v katerih sem hotel delati. Kot sem že dejal, pregovorov ni bilo, z Zlatkom Zahovićem sva imela en sam sestanek, vmes sem zaprosil le za krajši premor. V tistem trenutku sem imel namreč tudi ponudbo Wisle iz Krakova, a sem kmalu spoznal, da niso dovolj konkretni in da se ne vedejo nogometno, ampak vse skupaj gledajo skozi posel. Klub so namreč prevzeli poslovneži, kar je vedno nevarno, ker so njihovi pogledi po navadi drugačni. To ni bilo v skladu z mojimi ambicijami, zato sem nemudoma poklical Zlatka in hitro sva se dogovorila za sodelovanje.

Kako ste zadovoljni z zasedbo igralcev, ki vas je pričakala v slačilnici?
Zadovoljen sem, izjema so obrambni igralci, ki nam jih primanjkuje. Rajčević se je poškodoval, Gigli prav tako, Arghus je odšel ... Na dozdajšnjih tekmah niti enkrat nismo zaigrali z dvema osrednjima branilcema, ki sta to po osnovni nogometni izobrazbi, ampak smo prisiljeni kombinirati z Mertljem, Filipovićem ... Ker sem prišel v izdihljajih prestopnega roka, pravih možnosti, da bi se odzvali na želeni način, ni bilo. Dokler bo to mogoče, bomo pač še naprej krpali, seveda pa smo se že angažirali v iskanju primernih rešitev.



V Dinamu je alfa in omega Zdravko Mamić, v Mariboru je v glavni vlogi Zlatko Zahović. Je njuna vloga primerljiva, so kakšne podobnosti?
Na naših prostorih in tudi precej širše, izjema so morda države z dolgo nogometno tradicijo, je še vedno čas za »šefa«. Samo klubi, ki imajo čvrste ljudi na vodilnih, najpomembnejših položajih, lahko naredijo rezultat. Za tem stojim. Ne bom šel v podrobnosti, toda jasno je, da so ljudje, ki odločajo, vedno izpostavljeni in jim vsi iščejo takšne in drugačne napake. Stične točke med njima vsekakor obstajajo, toda Zlatko Zahović je bil velik igralec, kar je njegova velika prednost. Nogometna razmišljanja se razlikujejo od tistih, ki prevladujejo v poslu.

  • Celotni intervju si preberite v sobotni izdaji časnika Ekipa SN.

Članki iz rubrike