Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 04.10.2015 19:59:48

V Stožicah spet na zmagoviti poti

www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so v tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Krško s 5:0 (2:0).

Olimpija je po dveh slabših prvenstvenih predstavah (za nameček je med tednom v prijateljskem obračunu izgubila s tretjeligašem Ilirijo), porazu doma proti Zavrču in remiju v Domžalah, spet na zmagoviti poti. Tokrat je na Stožicah pokleknilo Krško, ki je bilo glede na videno povsem brez možnosti. Olimpija je zmagala prepričljivo, prikazala nekaj zares lepih akcij, blestel pa je predvsem dvojec Ezekiel Henty - Lucas Ontivero, Nigerijec je pokazal, da ne zna samo preigravati in dosegati gole, ampak tudi podajati, Argentinec pa je dosegel dva gola. Dvakrat je bil uspešen tudi Nik Kapun.

Da bo Ontivero velika nevarnost za vrata gostov, se je pokazalo zelo hitro, toda njegov strel so branilci odbili v kot. V deseti minuti je po lepi akciji Ljubljančanov Martin Mimoun streljal mimo gola, štiri minute pozneje pa se je prvič zatresla mreža. Ontivero in Andraž Šporar sta izmenjala nekaj podaj, Argentinec se je sam znašel pred vratarjem Markom Zalokarjem in ga tudi premagal.

V 30. minuti je od daleč poskušal Šporar, nekaj minut pozneje pa bi lahko prišlo tudi do izenačenja, a po podaji Dejan Urbanča Krčani niso znali izkoristiti zmede v ljubljanski obrambi. A pred odhodom na odmor je vendarle prišlo do spremembe izida, drugič je v polno zadela Olimpija. Ta je spet izvedla lepo akcijo po desni strani, Henty pa je pred golom s fantastično podajo našel Kapuna, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.


Ontivero je zamudil tudi prvo priložnost drugega dela, a se je za to hitro odkupil, v 54. minuti je izkoristil še eno mojstrsko podajo Hentyja v prazen prostor, prišel sam pred Zalokarja, z natančnim strelom pa zatresel mrežo.

Domačim navijačem ni bilo treba dolgo čakati na nove priložnosti, Henty in Šporar svoje nista izkoristila, zato pa jo je Kapun, ki je z močnim strelom zaključil akcijo Hentyja in Mimouna. Ljubljančani so tudi po četrtem golu nadaljevali z napadi, v 87. minuti pa še petič zadeli. Marko Perković je igral z roko v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je realiziral Šporar. Gostje so imeli v zadnji minuti priložnost za častni gol, toda Tim Čeh je streljal mimo gola.

V naslednjem krogu bo Olimpija gostovala v Kopru, Krško bo gostilo Rudar.

Olimpija - Krško 5:0 (2:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 2000, sodniki: Vinčić, Ul, Perger (vsi Maribor).
Strelci: 1:0 Ontivero (14.), 2:0 Kapun (39.), 3:0 Ontivero (54.), 4:0 Kapun (68.), 5:0 Šporar (87., 11-m).
Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Ontivero (od 57. Zajc), Matić (od 64. Da Silva), Šporar, Fink, Kapun, Zarifović, Henty, Mimoun (od 70. Dos Santos).
Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Jurečič (od 72. Blažinčič), Poljanec, Sikošek, Urbanč, Štefanac (od 56. Čeh), Drnovšek, Perković, Obed (od 78. Slivšek).
Rumeni kartoni: Kelhar, Klinar; Štefanac, Volarič, Perković.
Rdeč karton: -
Značke: nogomet, olimpija, krško

Članki iz rubrike