Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 12.08.2015 20:37:20

Šporar počival za večni derbi

alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:1 (2:1).

Ljubljančani so zadnji test pred prvim večnim derbijem sezone 2015/16 proti Mariboru opravili z odliko. Bili so boljši tekmec in zasluženo osvojili tri točke. Olimpijo je ob igrišču znova vodil trener Marijan Pušnik, ki je odslužil kazen, tako kot kot Matic Fink in Rok Kronaveter - manjkal je lažje poškodovani Andraž Šporar -, na drugi strani pa kanarčkom, ki so bili brez Mitje Lotriča, Denisa Šmeja in Mateja Pučka, ki se je preselil v Španijo, igra še ni stekla po načrtih.

Koprčani so tekmo začeli dobro. Do prvega nevarnega položaja je prišlo v osmi minuti, ko je Dalibor Radujko z velike razdalje močno sprožil, Aleksander Šeliga pa je žogo s težavami odbil v kot. Nekaj trenutkov kasneje je poizkusil Denis Halilović, v 15. še Matej Palčič, vendar se rezultat ni spremenil.

V 26. minuti je za veselje domačih navijačev poskrbel Dejan Djermanović. Ezekiel Henty je na robu kazenskega prostora zadrževal žogo, nato podal na drugo vratnico, kjer je bil na pravem mestu ljubljanski napadalec in z glavo zadel za 1:0. Vendar veselje Ljubljančanov ni dolgo trajalo. Sedem minut kasneje je izid poravnal Amar Rahmanović po tem, ko je izkoristil hiter koprski protinapad in podajo Domna Črnigoja.

V 37. minuti je bila Olimpija blizu novemu vodstvu. S kakšnih 35 metrov se je za strel odločil Rok Kronaveter, veselje mu je preprečila prečka. Kar Kronavetru ni uspelo v 37., mu je v 40. minuti. Žogo si je ustavil in nastavil s prsmi, nato pa žogo z volejem poslal ob desno vratnico.

Domači so hitro po začetku drugega polčasa zadeli tretjič. Henty si je v 50. minuti nastavil žogo na 20 metrih in z natančnim strelom povišal prednost svoje ekipe.

Igra se je v nadaljevanju nekoliko umirila, čeprav sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, nov zadetek pa je padel v 73. minuti. Djermanović se je dobro znašel v kazenskem prostoru, žogo namestil Hentyju, ki je sprožil s prve in premagal Vasjo Simčiča.

Olimpija kljub visokemu vodstvu ni nehala napadati, vendar se rezultat ni več spremenil.

Koprčani bodo tekmo 6. kroga igrali v soboto, ko bodo gostili Rudar, dan kasneje bodo Ljubljančani gostovali v Mariboru.

OLIMPIJA - KOPER 4:1 (2:1)

Ljubljana - stadion ŠRC Stožice. 1000 gledalcev, sodniki: Mertik (Odranci), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah), Benc (Rače).
Strelci: 1:0 Djermanović (26.), 1:1 Rahmanović (33.), 2:1 Kronaveter (40.), 3:1 Henty (50.), 4:1 Henty (73.).
OLIMPIJA: Šeliga, Kelhar, Zajc (od 64. Kapun), Kronaveter, Matič, Fink, Krefl, Mitrovič (od 64. Andrejašič), Djermanović (od 75. Golubar), Henty, Mimoun (od 77. Da Silva).
KOPER: Simčič, Guberac, Rahmanović, Ivančić (od 75. Tomić), Halilović, Radujko, Štulac (od 56. Štromajer), Črnigoj, Krivičić, Hadžić, Palčič.
Rumeni kartoni: Krefl; Rahmanović, Guberac, Ivančić.
Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike