franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 11.08.2015 20:46:42

Visoka zmaga vodilnih vrtnic

Grega Wernig
Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 3:0 (0:0).

Novogoričani še naprej kraljujejo na lestvici slovenske prvoligaške konkurence. Pred domačimi navijači so dosegli še četrto zmago v prvenstvu, s čimer ostajajo vodilna ekipa. V prvem polčasu je bil sicer Zavrč tisti, ki je napadal in zapravil kar nekaj lepih priložnosti, v drugem pa so domači pokazali dobro mero realizacije.

gorica-zavrc 1 gw
Grega Wernig

V prvem polčasu je bil Zavrč precej konkretnejši od domačinov, a izjemno neučinkovit. Najprej je Jure Matjašič v 12. minuti prišel pred Grego Sorčana, toda novogoriški vratar je bil zmagovalec dvoboja, tako kot štiri minute pozneje po poskusu Lovra Cveka.

V 26. minuti je Dejan Glavica poskusil preigrati domačega vratarja, a spet neuspešno, Veljku Batroviću pa v 39. minuti tudi ni uspelo zatresti goriške mreže. Sicer pa so imeli domači največjo priložnost za vodstvo, ko je v 35. minuti Davor Rogač podrl Dina Martinovića, enajstmetrovko pa je domači nogometaš zapravil.

gorica-zavrc 4 gw
Grega Wernig

V drugem polčasu so v 55. minuti resno zagrozili gostitelji, saj je Miran Burgić zatresel okvir vrat. Po še nekaj poskusih na obeh straneh pa so domači povedli v 69. minuti, ko je Blessing Eleke prehitel vratarja in z nizkim strelom zadel za 1:0.

Do konca tekme pa je presenečenje prvenstva Gorica še oplemenitila svojo zmago. V 79. minuti je Amel Džuzdanović podal dolgo podajo do Elekeja, ki je nato zadel z desetih metrov. Končni izid pa je v 86. minuti postavil Alen Jogan, ki je zadel s strelom z glavo. Pred tem je Marko Nunić zapravil še eno priložnost za domače.

Gorica bo v 6. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Zavrč pa v Celju.


GORICA - ZAVRČ 3:0 (0:0)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 700, sodniki: Podgoršek (Duplje), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje). 
Strelca: 1:0 Eleke (69.), 2:0 Eleke (79.), 3:0 Jogan (86.). 
GORICA: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 65. Nunić), Arčon, Kolenc (od 54. Humar), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Martinović (od 65. Škarabot). 
ZAVRČ: Kovačič, Cvek, Rogač, Polić (od 76. Zorko), Glavica, Matjašič, Antić, Datković, Pihler, Novoselac, Batrović (od 76. Castellanos). 
Rumeni kartoni: Kolenc, Eleke; Cvek. 
Rdeči karton:

Članki iz rubrike