Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 09.05.2015 19:06:53

Olimpija še lahko upa

M24
Olimpija je v 33. krogu domačega prvenstva zabeležila pomembno zmago v Novi Gorici. Gostitelji so na drugi strani ostali brez nujno potrebnih točk, ki jih potrebujejo za obstanek med elito.

Novogoričani še poslabšujejo svojo najslabšo sezono v prvoligaški zgodovini. Poraz proti Olimpiji je bil že 19. v sezoni, tako da se vse bolj oddaljuje tudi osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Na drugi strani pa je Olimpija, ki se je v svoji "novi podobi" po vrnitvi v prvo ligo premierne zmage veselila prav v Novi Gorici, dosegla pomembno zmago v boju za prva tri mesta. Zdaj za tretjeuvrščenimi Domžalami, ki imajo tekmo manj, zaostajajo le še za točko.

olimpija gorica 5
M24
Ekipi sta v prvem polčasu pokazali izenačeno igro, obe pa dosegli po en zadetek. V 18. minuti je Ezekiel Henty goste povedel v vodstvo, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Josipa Golubarja. Deset minut pozneje so domači izenačili prek Dejana Žigona, ki je zadel s slabih desetih metrov. Obe ekipi sta sicer sprožili še nekaj strelov, a ne dovolj dobrih za spremembo izida.

olimpija gorica 30
M24
V drugem polčasu je Blessing Eleke v 54. minuti zatresel prečko ljubljanskega gola s približno desetih metrov, po še nekaj bolj ali manj nenevarnih strelih pa je malce resneje zagrozil Žigon v 82. minuti, ko je z 12 metrov žogo poslal mimo vrat. Le dve minuti zatem pa so Ljubljančani spet povedli, po kotu in povratni žogi Aleksandra Rodića je Marko Vukčević žogo iz bližine potisnil v mrežo.

Novogoričani bodo v 34. krogu prihodnjo soboto gostovali v Velenju, Olimpija pa bo gostila Celje.

Gorica - Olimpija 1:2 (1:1)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 300, sodniki: Mertik (Odranci), Anželj (Tišina) in Kepe (Lendava).
Strelci: 0:1 Henty (18.), 1:1 Žigon (28.), 1:2 Vukčević (84.).
Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih (od 35. Taider), Širok, Žigon, Eleke (od 74. Majcen), Napoli, Pasqualini, Martinović (od 65. Arčon), Johnson, Slivka.
Olimpija: Brljak, Žinko, Matić (od 56. Baskera), Šporar, Fink, Lazevski, Kapun, Bajrić, Golubar (od 46. Vukčević), Mitrović, Henty (od 67. Rodić).
Rumeni kartoni: Širok, Martinović, Boccaccini, Napoli; Bajrić, Henty.
Rdeči karton: /.
Galerija

Članki iz rubrike