Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.05.2015 18:08:48

Zmaji še četrtič letos odpravili zadnje

Nikola Miljković
Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Pvre lige Telekom Slovenije v Stožicah premagali Kalcer Radomlje s 3:1 (1:0).

Nogometaši Olimpije so po visokem porazu v prejšnjem krogu na večnem derbiju proti Mariboru v gosteh z 1:4 tokrat želeli prikazati boljšo predstavo. Proti zadnji ekipi prvenstva so zeleno-beli pokazali svojo premoč tudi tokrat, doslej so v vseh štirih medsebojnih dvobojih vknjižili zmage.

Prvi nevaren strel so imeli domači v 24. minuti, ko je od daleč poskusil Darijan Matić, a je žoga letela nekaj centimetrov mimo desne vratnice vratarja Vjekoslava Andrića. Domači so nato le prišli do vodstva. Gostje so naredili napako za enajstmetrovko, porumenel je Aleksandar Zukić, z bele točke pa je bil brezhiben ljubljanski kapetan Andraž Šporar.

V 39. minuti je Radomlje rešila vratnica, po podaji Šporarja je poskusil Marko Vukćević. Eno redkih priložnosti so imeli gostje po prostem strelu ob koncu prvega dela tekme, a se napadalci pred vrati Darka Brljaka niso najbolje znašli, potem ko je bil Janez Zavrl v prepovedanem položaju.

Drugi polčas so po pričakovanjih domači nadaljevali napadalno, že v 48. minuti je z glavo poskusil Antonio Delamea Mlinar, a meril mimo desne vratnice gostujočega čuvaja mreže. V 55. minuti je za Ljubljančane v igro vstopil Ezekiel Isoken Henty, ki je že tri minute zatem zadel. Stekel je v napad, videl, da je Andrić preveč iz vrat, in z lepim lobom ukanil gostujočega vratarja za 2:0. Tudi minuto zatem je bilo vroče pred vrati Radomelj, a je Šporar meril v roke vratarja.

V 68. minuti so gostitelji vodili že s 3:0. Henty je žogo oddal v kazenski prostor, kjer je po neposrečenem posredovanju obrambe Radomelj suvereno zadel Šporar. Gostje so pet minut kasneje znižali zaostanek. Podajo iz kota je pred ljubljanskimi vrati lepo izkoristil Igor Barukčič. Gostje so po zadetku začeli igrati bolj podjetno, a se izid do konca tekme vseeno ni več spremenil.


Olimpija - Kalcer Radomlje 3:1 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev: 600, sodniki: Podgoršek (Kranj), Rojko (Logatec), Pospeh (Petrovče).
Strelci: 1:0 Šporar (31., 11-m), 2:0 Henty (48.), 3:0 Šporar (68.), 3:1 Barukčič (73.).
Olimpija: Brljak, Rodić (od 55. Henty), Matić (od 72. Golubar), Šporar, Vukćević, Lazevski, Delamea Mlinar (od 78. Spahija), Kapun, Baskera, Mitrović, Babić.
Kalcer Radomlje: Andrić, Teinović, Zukić (od 46. Cankar), Barukčič, Vrhunc, Vuk, Zavrl, Furuyama (od 71. Lidjan), Jakovljević (od 55. Cesar), Perković, Jazbec.
Rumeni kartoni: Baskera, Delamea Mlinar, Babić, Henty; Zukić, Vrhunc.
Rdeč karton: /.
Galerija

Članki iz rubrike