Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 04.04.2015 20:25:48

Zmaji dobro ogreti pred derbijem

Grega Wernig
Nogometaši Olimpije so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Zavrč s 3:1 (1:0).

Ljubljančani so še tretjič v sezoni premagali Zavrč, tako kot v prvih dveh tekmah tudi tokrat z dvema goloma razlike. V prvih tekmah so zmagali z 2:0, tak rezultat je bil vse do zadnjih trenutkov tudi tokrat, nato pa sta padla še dva avtogola, tako da je bil izid 3:1. Zmaga Ljubljančanov je več kot zaslužena, bili so boljši, aktivnejši in nevarnejši tekmec.

Že v deveti minuti so imeli prvo priložnost, ki jo je zapravil Ezekiel Henty. A Nigerijec je svojo napako ekspresno popravil, saj je že minuto pozneje Ljubljančane popeljal v vodstvo. Po podaji Aleksandra Rodića je z desne strani stekel v kazenski prostor in z diagonalnim strelom premagal gostujočega vratarja Nikolo Petrovića.

Henty je imel v 29. minuti podobno priložnost, a je ni realiziral, tako kot je ni niti Rodić v 40. minuti. Gostje so bili še najbližje izenačenju v 38. minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Sanin Muminović, sodnik Bojan Mertik je že pokazal na belo točko, a je svojo odločitev po posvetu s pomočnikom Urošem Bencom preklical, nogometašu Zavrča pa pokazal rumen karton.

olimpija zavrc 3 gw
Grega Wernig

Že v prvem delu je s streli od daleč gostom pretil Miha Zajc, ki je nato v 73. minuti tudi vodstvo Olimpije povišal. Po obdobju izenačene igre, ki je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, je Andraž Šporar (po poškodbi se je vrnil na igrišča) priboril prosti strel, Zajc pa ga je natančno izvedel, dosegel je pravi evrogol, saj je zadel pod stičišče vratnice in prečke.

Ko so gledalci že mislili, da bo 2:0 končni izid, pa sta padla še dva gola, oba sta Miha Korošec ter Antonio Delamea Mlinar dosegla v svoj gol.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Domžalah, še prej pa se bo v sredo v zaostalem srečanju merila z Mariborom. Zavrč bo naslednji konec tedna gostil Gorico.

Olimpija Zavrč 3:1 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 600, sodniki: Mertik (Odranci), Friš (Sladki vrh), Benc (Rače).
Strelec: 1:0 Henty (10.), 2:0 Zajc (73.), 3:0 Korošec (90., a.g.), 3:1 Delamea Mlinar (90., a.g.).
Olimpija: Brljak, Mitrović, Delamea Mlinar, Fink, Bajrić, Matić, Kapun, Zajc (od 75. Baskera), Vukčević, Rodić (od 62. Šporar), Henty (od 87. Žinko).
Zavrč: Petrović, Datković, Cvek, Muminović, Kiš, Polić, Kelenc (od 60. Težak), Antić (od 46. Mitrović), Korošec, Đukić, Matjašič (od 54. Gnezda).
Rumeni kartoni: Muminović, Đukić, Polić; Delamea Mlinar.
Rdeč karton: /
Galerija

Članki iz rubrike