pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Jaka Kozmelj
Jaka Kozmelj
0 27.02.2015 18:35:22

Iz lige prvakov v Celje

NK Celje
Nogometni klub Celje je svoji zbirki nogometašev dodal še dva novinca. V mestu ob Savinji bosta spomladi igrala Čeh Jiri Jeslinek in Romun Florin Gabriel Burcea.
Jiri Jeslinek je pred prihodom v Celje igral za ekipo Tobola v kazahstanski premier ligi, sicer pa izhaja iz mladinskega pogona praške Sparte in je bil član vseh mladinskih selekcij češke reprezentance. 27-letnik se najbolje znajde na položaju desnega krila, lahko pa se pohvali z dejstvom, da je zaigral tudi v elitni ligi prvakov. 

Pred desetimi leti je za praško Sparto odigral nekaj minut v dvobojih z Arsenalom in švicarskim Thunom. V češkem državnem prvenstvu je v dresih Sparte, Českih Budejovic, Kladnega in Bohemiansa Prage zbral 74 nastopov in dosegel 14 golov, nato pa ga je nogometna pot prek Ukrajine in Kazahstana pripeljala v Celje.

celje
NK Celje

Dvaindvajsetletni Florin Burcea je produkt nogometne šole Dinama iz Bukarešte, v jesenskem delu sezone pa je igral za Rapid Suceava v drugi romunski ligi. Gre za širši javnosti relativno neznanega nogometaša, ki igra na položaju centralnega vezista.

V Celju zdaj igra nacionalno zelo pisana zasedba, ki bo v spomladanskem delu prvenstva lovila evropske vozovnice. Poleg Slovencev so v ekipi trije Hrvati, Bosanec, Albanec, Nigerijec, Japonec, Španec, Čeh in Romun.

Članki iz rubrike