volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 13.02.2015 09:09:06

Slab(š)a mariborska izvedba

Drago Wernig - TAKA
Vodilna ekipa srbskega prvenstva je z 2:1 ugnala vijoličaste, toda veliko bolj kot prvi poraz med pripravami mora Anteja Šimundžo skrbeti podoba, ki so jo pokazali njegovi varovanci. Bili so neprepoznavni, mladeniči v črno-belih dresih so jih zasenčili.

Mariborčani so na enajsti prijateljski preizkušnji po začetku priprav prvič okusili grenkobo poraza, beograjski Partizan z Brankom Ilićem na igrišču (Grega Balažic ni kandidiral za nastop) je bil boljši z 2:1. Vijoličasti se tokrat niso predstavili v želeni podobi. Niti po naključju. Kmalu po začetnem pisku turškega delivca pravice je postalo jasno, da pristop ni na želeni ravni, da so v dvoboj krenili preveč lahkomiselno. Posledično jim igra nikakor ni stekla, kar je bila vsekakor tudi posledica zelo agresivne igre tekmecev.

handanovic dw
Prisrčen pozdrav nekdanjih reprezentančnih soigralcev Jasmina Handanovića in Branka Ilića.
Drago Wernig - TAKA


Izidi prijateljskih tekem Maribora

ZTE 4:0, Aluminij 2:1, Dunaujvaros 3:1, Hrvatski dragovoljac 3:0, Kapfenberg 5:0, Belchatow 2:2, Bate Borisov 2:2, Litex 2:0, Steaua 0:0, Györ 3:2, Partizan 1:2.

Nogometaši Partizana so pokazali ogromno želje po uspehu, v nasprotju s slovenskimi prvaki so izžarevali energijo, ki jim je prinesla prednost v dvobojih, vedno so bili vsaj za pol koraka hitrejši, s čimer so si zagotovili prevlado. Mladeniči v črno-belih dresi so sprintali gor in dol, se borili, pričakovanega mariborskega odziva ni bilo. Delovali so anemično, napak je bilo odločno preveč, lahko bi jih naštevali na dolgo in široko. Veliko je bilo tudi takšnih, ki jih »težke« noge ne morejo in ne smejo opravičevati. Rezultat je bil temu primeren, lahko bi bil tudi slabši. Beograjčani so še nekajkrat zapretili, v 85. minuti je Volkov med drugim zatresel okvir vrat.

1maribor dw
Drago Wernig - TAKA


Zmaga Partizana je popolnoma zaslužena. Za kakršnokoli dramo sicer ni razloga, saj je šlo vendarle za prijateljski dvoboj, toda Marcos Tavares in soigralci se morajo vsaj malce zamisliti. Morda se bo naposled izkazalo, da je bil poraz proti roko na srce slabši zasedbi dobrodošlo opozorilo, hkrati je obračun v Beleku znova potrdil, da kakovost vijoličastih lahko pride do izraza le ob maksimalnem pristopu vsakega posameznika.

Članki iz rubrike