IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.01.2015 10:58:50

Stojanović se je poslovil od soigralcev

Drago Wernig - TAKA
Dvomov tako rekoč ni več, 19-letni up bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Hannovru.

Že v petek smo poročali o tem, da je Petar Stojanović bržčas že odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora in da bo kariero nadaljeval v Hannovru. Razkrili smo, da sta kluba že dosegla dogovor glede višine odškodnine. Vijoličastim bo pripadlo okrog dva milijona evrov, a to še ni vse, obeta se jim tudi delež od naslednjega prestopa obetavnega Ljubljančana. Glede na to, da se bo v primeru želenega scenarija zgodil iz bundeslige, je jasno, da bo znesek znova precej visok ...


»Ne, nikakor ni nemogoče, da se bo Petar Stojanović kmalu pojavil tukaj,«
je po porazu z 2:3 na sobotni prijateljski tekmi proti Werderju potrdil športni direktor Hannovra. »Vsekakor gre za igralca, ki je za nas zanimiv,« je pristavil trener Tayfun Korkut.

Dvomov o tem, da bo novopečeni slovenski reprezentant kariero nadaljeval na nemškem prvoligaškem prizorišču, zdaj pravzaprav ni več. Predstavniki Maribora in Hannovra so po petkovem sklenjenem dogovoru v soboto tudi podpisali sporazum o finančnih pogojih prestopa. Dovolj zgovorna je tudi informacija, da se je nato Petar Stojanović v večernih urah poslovil od soigralcev in zapustil pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah, današnji zadnji trening vijoličastih na ravnici pred vrnitvijo v štajersko prestolnico je minil brez njega. Igralec, ki je v Ljudski vrt kot najstnik prišel za šest tisoč evrov nadomestila, bo v ponedeljek odpotoval v Nemčijo, kjer bo opravil zdravniški pregled. Če bo vse minilo v skladu s pričakovanji, bo sledil podpis pogodbe, menda bo štiriinpolletna, nakar se bo zgodila še predstavitev novega člana Hannovra, ki bo v soboto drugi del prvenstva začel z gostovanjem pri Schalkeju.

Od Stojanovića se je na Instagramu s skupno fotografijo poslovil tudi soigralec Aleksander Rajčević.

rajcevic

Članki iz rubrike