stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

eč
0 31.08.2014 22:22:32

Velenjčani s preobratom do zmage

Nikola Miljković
Gorica že več kot leto dni ni premagala Rudarja, tudi tokrat pa so bili Velenjčani pretrd oreh za Primorce. Trideseti medsebojni obračun v Športnem parku se je končal z zmago gostov, čeprav so bili po uri igre domači tisti, ki so vodili.

Potem ko so Novogoričani v preteklih dveh krogih osvojili štiri točke, se je razpoloženje v obmejnem mestu precej popravilo. Temu primerna so bila visoka pričakovanja pred obračunom z Rudarjem, toda devetdeset minut po začetku Luigi Apolloni ni imel kaj prida razlogov za zadovoljstvo. Njegova četa je na peti prvoligaški domači tekmi v tej sezoni doživela še četrti poraz, po katerem se lahko vprašamo: se po tem, ko je Rodolfo Vanoli izgubil službo pri Kopru, trese stolček tudi drugemu Italijanu v Prvi ligi Telekom Slovenije?

Po prvem polčasu se je sicer bolj zdelo, da bodo tri točke ostale doma. Uvodnih 45 minut je bilo glede kakovosti zelo slabih, a ko je po dobre pol ure igre Klemen Bolha v kazenskem prostoru podrl Sandija Arčona, Dejanu Žigonu ni bilo težko popeljati svoje ekipe v vodstvo. Očitno so se modro-beli z vodstvom preveč zadovoljili, v drugem delu so bili gostje namreč precej boljši. Ko je v 65. minuti Dragan Jelić z glavo žogo poslal pod prečko, se nihče ni kaj prida razburjal, Rudar si je gol zaslužil. Ko se je že zdelo, da se bosta tradicionalna tekmeca razšla z remijem, je sledila 87. minuta in igranje Amedeja Vetriha z roko v svojem kazenskem prostoru. Koprski sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko in hkrati izključil Vetriha, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Odgovornost je v svoje roke in noge vzel Ivan Firer, zanesljivo ustrelil z bele točke in s svojim tretjim golom v sezoni povedel Rudar v vodstvo. Gorici je ostalo bore malo časa za izenačenje, dejansko premalo. Končalo se je tako z 2:1 za Rudar, ki si je predvsem z dobro igro v drugem polčasu tudi zaslužil preobrat in na koncu vse tri točke.

GORICA - RUDAR 1:2 (0:2)

Nova Gorica – Stadion v Športnem parku. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelci: 1:0 Žigon (35, enajstmetrovka), 1:1 Jelić (65), 1:2 Firer (87, enajstmetrovka).
GORICA: Simčič, Vetrih, Jogan, Modolo, Enow, Žigon (od 90. Kokol), Džuzdanović (od 67. Makinwa), Johnson, Pasqualin, Arčon, Majcen (od 74. Henty). Trener: Luigi Apolloni.
RUDAR: Rozman, Klinar, Knezović, Bolha, Jahić, Kocić (od 85. Plesec), Radujko, Tolimir (od 57. Babić), Črnčič, Jelić (od 77. Saramati), Firer. Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Johnson (13), Vetrih (80); Jelić (22), Saramati (80).
Rdeči karton: Vetrih (87, drugi rumeni karton).

Članki iz rubrike