Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
5 10.04.2024 17:57:02

Udrihanje po Hrvatu se še kar nadaljuje! In razkritje, zakaj je manjkal De Bruyne, ki bi moral igrati

Profimedia
Včerajšnji prvi četrtfinalni obračun med madridskim Realom in Manchestrom Cityjem še vedno dviga prah. Dvoboj smo tako ali tako že takoj po žrebu označili za finale pred finalom.

Pol ducata zadetkov in dva preobrata ter končnih 3:3 sicer pušča vsa vrata na široko odprta, je pa spopad morda celo dveh najboljših ekip na zemeljski obli postregel z obilo užitka. "Začeli smo dobro, ampak proti Realu je težko igrati, saj se dobro brani, obenem ga krasi izjemna hitrost pri prehodu v napad," je po tekmi dejal strateg Angležev Pep Guardiola. In dodal: "Na povratnem srečanju moramo zmagati. Verjamem, da nam lahko ob pomoči naših navijačev uspe. Potrebovali jih bomo, predvsem njihovo energijo, da bi premagali kralje tega tekmovanja."

Pred obračunom je prišlo v enajsterici gostov do pomembnega zasuka. Potem ko je bil pričakovano uvrščen v udarno zasedbo, je iz nje v zadnjem trenutku izpadel Kevin De Bruyne. Guardiola je razkril, kaj se je pred odhodom na zelenico dogajalo v gostujoči slačilnici. "Pogovarjala sva se, bil je v enajsterici in prišel v slačilnico. Vendar je odločno izpostavil, da ne bo mogel igrati. Pred tem je bruhal in počutil se je izjemno slabo. Moral sem narediti zamenjavo. Upam, da bo kmalu okreval."

kovacic
Profimedia


Belgijca je zamenjal Hrvat Mateo Kovačić, a se ni izkazal. S svojo predstavo je razočaral, tako so si ga angleški in španski mediji pošteno privoščili. Športni časnik As ga je tako označil kot veliko razpoko v igri gostov. "Ob povratku na Bernabeu, kjer je nekoč igral kot član Reala, je Mateo Kovačić spet ponudil skromno predstavo vezista in ni bil dostojen partner Rodriju," je zapisal novinar. Potem je še izpostavil, da je izguba De Bruyneja v zadnjem trenutku odprla Hrvatu prostor v prvi enajsterici, kot se to dogaja skozi celotno sezono ..., "vendar je razočaral, namesto da bi navdušil." Ali drugače: "Še ena dolgočasna igra Hrvata ..."

Kovačić se je v City preselil iz Chelseaja. Moral bi biti zamenjava za Ilkayja Gündogana, ki je odšel v Barcelono. Čeprav je Hrvat za londonske modre igra všečno, v Cityju ni prepričljiv. Mesta v prvi enajsterici si ni uspel izboriti, ko pa pride v igro, ponavadi razočara.

"Imel je velike težave v sredini igrišča, nasprotni igralci pa so ga prehajali brez težav," je ugotovil novinar Manchester Evening Newsa. Dobil je slabo oceno 5. Tudi Daily Mail ga je ocenil negativno: "Njegova prva misel na igrišču je bila vselej napačna. Občutek je bil, da ne pomaga Rodriju."

Članki iz rubrike