franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

žl
žl
1 29.03.2024 16:52:17

Dvomov ni več! Na klop Madrida, Liverpoola, Bayerna? Španski strateg vodstvu kluba podal jasen odgovor!

Profimedia
Xabi Alonso ostaja trener Bayerja iz Leverkusna tudi po letošnji sezoni. Po ugibanjih o odhodu v Liverpool, omenjena sta bila tudi Bayern München in Real Madrid, je Alonso danes na novinarski konferenci v Leverkusnu potrdil, da ne namerava menjati službe.

Izjemno tesen boj za prvaka v angleški premier ligi v tej sezoni (vsaj za zdaj) ostaja velika izjema; v četverici preostalih najmočnejših lig v Evropi vse kaže, da bi razlika med vodilnimi in najbližjimi zasledovalci morala zadostovati. Tako je znova tudi v Nemčiji, kjer bo jutri sicer na sporedu veliki derbi med Bayernom in dortmundsko Borussio. Der Klassiker v luči boja za naslov že celo večnost ni pomenil tako zelo malo. In Xabi Alonso bo njegovo vrednost skušal zniževati vsaj še v prihodnji sezoni.

Deset točk naskoka vodilnih pred najbližjimi zasledovalci, 14 točk prednosti do tretjeuvrščenih in kar 20 do četrtouvrščene ekipe. Nič nenavadnega, kar zadeva razmerje moči na bundesligaškem prizorišču. Nič, česar ne bi videvali v preteklih sezonah nemškega nogometa na najvišji ravni. Dokler ne preverimo, kdo stoji za posameznimi točkovnimi izkupički. Na vrhu lestvice namreč ni tistega, ki si je v zadnjih 11 sezonah povsem podredil konkurenco. Na vrhu ni niti tistega, ki si je v ta bavarski monopol drznil poseči nazadnje, v sezonah 2010/11 in 2011/12.
Der Klassiker je bil debelo desetletje absolutni vrh bundeslige, bil je največ, kar lahko ponudijo nemške nogometne zelenice. Ničkolikokrat je bil to obračun, ki je neposredno odločal o lovorikah; o famoznem srebrnem »krožniku«, o pokalu, v sezoni 2012/13 celo o pokalu z velikimi ušesi za zmagovalca lige prvakov. Jutri? Jutri se bosta ob 18.30 na Allianz Areni na 135. klassikerju od ustanovitve bundeslige pomerila četrtfinalista letošnje izvedbe lige prvakov, a hkrati »zgolj« druga in četrta ekipa nemškega prvenstva. Če bo vodilni Bayer dobro uro pred začetkom tega derbija na domačem igrišču upravičil vlogo favorita proti Hoffenheimu, bo zaostanek enih znašal 13, zaostanek drugih pa velikanskih 23 točk.



Xabi Alonso je na klopi lekarnarjev pač poskrbel, da so dolgoletne zakonitosti nemškega nogometa padle. S tem je hitro postal tudi eno najbolj vročih trenerskih imen v Evropi, ob vseh velikanih, ki bodo ob koncu sezone iskali novega stratega, pa se je zdelo, da so možnosti, da bo Španec ostal v Leverkusnu, praktično nične. V resnici se je zdelo, da gre le za vprašanje, na klop katerega od svojih nekdanjih klubov bo sedel, a je zdaj bolj ali manj jasno, da bodo Liverpool, madridski Real in Bayern rešitve iskali drugje. Xabi je bil pri vrhu seznama želja vseh treh velikanov, a se očitno njegova zgodba z Bayerjem ne bo zaključila ob koncu aktualne sezone.

Alonso je danes vodstvo kluba in svoje varovance že obvestil, da tudi v prihodnji sezoni ostaja na klopi Leverkusna. »Moje delo pri Bayerju še ni končano. Želim pomagati klubu, želim pomagati igralcem, da se razvijejo. Z upravo se dobro razumemo ... vse deluje odlično. Še vedno sem mlad trener in mislim, da je to najboljša odločitev za mojo prihodnost. Vzel sem si dovolj časa za odločitev in prepričan sem, da je pravilna,« pravi 42-letni Španec, ki ga eminentni snubci niso premamili. Enkrat gospod, vedno gospod.

Članki iz rubrike