stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

žl
žl
1 27.03.2024 15:44:31

To je Cristiano Ronaldo dan po odmevnem porazu! Poglejte, kako je zapuščal Slovenijo! (foto, video)

Martin Metelko, Primož Lavre
Nova zmaga slovenske nogometne reprezentance ne odmeva le na sončni strani Alp; presenetljiv poraz nekdanjih evropskih prvakov Portugalcev - prvi po 11 zaporednih zmagah - je ogromno prahu dvignil tudi drugod po Evropi. V središču pozornosti ob tem pričakovano ostaja Cristiano Ronaldo, ki v razprodanih Stožicah (vsaj z nogometno igro) ni navdušil. O njegovi neskončni tekmovalnosti je bilo povedanega in zapisanega že ogromno, 39-letni superzvezdnik pa tudi v tem primeru poraza nikakor ni prenesel najbolje. Iz Slovenije je 'pobegnil' podobno, kot je prispel - brez pravega stika s tistimi, ki so nanj najbolj nestrpno čakali.

Prizori in fotografije, ki so nastale ob koncu prijateljskega srečanja s Slovenijo, so hitro obrkožile nogometni svet. Cristiano Ronaldo ni bil zadovoljen s sojenjem Irfana Peljta, kar je dal jasno vedeti tudi četrtemu sodniku, Slovencu Dejanu Balažiču. Napadalec Al Nassra je dobre pol ure po koncu tekme odvihral skozi garažo Stožic, kot smo na naših straneh razkrili zjutraj, pa se ni pridružil večini soigralcev, ki so se vrnili v domovino oziroma v svoja klubska okolja.

Z novim spretnim manevrom preusmerjanja pozornosti se je Ronaldo vrnil v Grand Plaza hotel v središču Ljubljane, od koder se je danes odpravil na brniško letališče, od tam pa z luksuznim zasebnim letalom poletel proti Savdski Arabiji.

Z dvigalom v garažo
Novinarsko-fotografska ekipa je zadnje dejanje najodmevnejšega športnega obiska na slovenskih tleh pospremila od blizu. Ograje in varnostni koridorji danes niso bili potrebni; v preddverju luksuznega hotela je tokrat čakala le še peščica najzvestejših privržencev, tudi ta pa je (spet) ostala praznih rok.


Natančna ura odhoda je bila tudi tokrat strogo varovana skrivnost, da so bile možnosti za kakršenkoli stik s portugalsko zvezdo še precej nižje, pa je poskrbela garaža pod hotelom. Če se je prihod in odhod avtobusa preprosto moral zgoditi pred glavnim vhodom Grand Plaze, se je včeraj voznik osebnega vozila, v katerem je sedel kapetan Portugalske, lahko poslužili izhoda iz garaže, ta pa je dostopna z dvigalom.

d012b2e39221eaffb6e53ff5bdce7fdd.jpeg    870d5bb44d715f73248b36e6c9c040e2.jpeg  

Neposredno na stezo
Avtomobil slovenskih registrskih oznak je hotel zapustil ob 12.40, dobrih 20 minut kasneje pa je prispel na letališče Jožeta Pučnika, kjer je manjše število navijačev zopet čakalo zaman. Ronaldo se je vrnil po isti poti, ki je v ponedeljek že ukanila prvo množico glasnih privržencev, prehod skozi terminal tako ni bil potreben, na krov letala luksuzne katarske letalske družbe pa se je vkrcal neposredno na vzletni stezi brniškega letališča.

Ob 13.37 je let QQE525, ki je zgolj uro pred tem priletel iz Madrida, odletel proti Rijadu, kjer predvidoma pristane nekaj pred 20. uro po lokalnem času. Ronaldomanija na slovenskih tleh se je uradno končala. Končal se je obisk, ki se ga bomo - ne glede na potek tekme in vsega spoštovanja vredno zmago slovenske izbrane vrste - spominjali še dolgo časa.

a66556f82e4c813cc45c47c1bf32d32f.jpeg    b84fe2058cfd702b0a564c5a4f873d06.jpeg

Galerija

Članki iz rubrike