stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu/STA
nu/STA
2 16.03.2024 22:05:36

Vroče vprašanje pred Eurom 2024: Kako zaustaviti Harryja Kana? Izjemni Anglež podrl 60 let star rekord!

Profimedia
Slovenija bo proti Angliji odigrala tretjo tekmo skupinskega dela na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenska obramba se bo ob tem soočila z velikim izzivom, imenovanim Harry Kane.

Nogometaši Bayerna so v tekmi 26. kroga nemške lige premagali zadnjeuvrščeni Darmstadt s 5:2 in začasno zaostanek za Bayerjem znižali na sedem točk. Vodilni Leverkusen bo igral v nedeljo proti Freiburgu.

Bayern je na današnjem gostovanju pričakovano prišel do treh točk, a vsaj v prvem delu ni blestel. Domači so celo povedli, Bavarce sta ob koncu prvega polčasa reševala Jamal Musiala in nato še najboljši strelec lige Harry Kane. Ta je dosegel že 31. gol ter na ta način postal najboljši strelec nemške bundeslige v svoji prvi sezoni; pred tem si je ta dosežek delil z Uwejem Seelerjem, ki je 30 golov dosegel v sezoni 1963/64.

V drugem polčasu je nato Bayern le potrdil status favorita, Musiala je dosegel še en gol, desetega v sezoni, četrtega je dodal Serge Gnabry, petega Mathys Tel, domači so ob koncu znižali na 2:5.

V preostalih današnjih popoldanskih tekmah sta Heidenheim in Borussia Mönchengladbach igrala 1:1, Union Berlin je premagal Werder Bremen z 2:1, Augsburg v gosteh Wolfsburg s 3:1, pomembno zmago v boju za obstanek pa je proti Bochumu z 2:0 dosegel Mainz in skočil na 16. mesto pred Köln.



Danes zvečer je igral še tretji Stuttgart, ki je prednost pred Leipzigom povečal v obračunu s Hoffenheimom. Na koncu je bilo 3:0, zadeli so Jamie Leweling, Serhou Guirassy in Enzo Millot.

Že v petek je Leipzig slovenskih igralcev Benjamina Šeška in Kevina Kampla zanesljivo premagal Köln s 5:1. Šeško je igral do 74. minute in podal za prvi gol Xavija Simmonsa. Kampl je v igro vstopil v 83. minuti.

Na lestvici ima Bayer s tekmo manj 67 točk, Bayern 60, Stuttgart 56 in Leipzig 49.

V nedeljo bosta poleg Freiburga in Leverkusna igrala še peta Borussia Dortmund in šesti Eintracht Frankfurt.

Članki iz rubrike