franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 18.02.2024 01:01:50

Slovenci, pozor! Tekmec na Euru zrušil rekord in se vpisal v zgodovino bundeslige (video)

Profimedia
Srbski reprezentant, dvajsetletni Petar Ratkov, je za zadetek potreboval le šest sekund.

Napadalec RB Salzburga je v prvi akciji dosegel vodilni zadetek na gostovanju v Linzu. Domačini so krenili s sredine igrišča, žoga je prišla do njihovega vratarja, mladi srbski napadalec pa je bliskovito skočil proti njemu. Vratar je panično udaril po žogi, a se je ta odbila od Ratkova in pristala v mreži.

Na koncu zadetek Srba ni bil dovolj za zmago, Linz je namreč že 11 minut pozneje izenačil, 1:1 pa je bil tudi končni izid srečanja.

Ratkov je dosegel najhitrejši zadetek v zgodovini avstrijske bundeslige. Pred to sezono je iz TSC-ja za pet milijonov evrov prestopil k avstrijskemu velikanu. Zanj je na 21 tekmah dosegel štiri zadetke.

ratkov 1
Profimedia


Mladi Beograjčan je lani oktobra (z Madžarsko v gosteh) debitiral za srbsko izbrano vrsto, potem ko je pred tem zavrnil vabilo v bolgarsko reprezentanco. Ob tem da ima po očetu bolgarsko državljanstvo, bi v teoriji po mami lahko zastopal tudi Hrvaško. A izbral je Srbijo, kjer je odraščal. Če ga bo Dragan Stojković uvrstil v ekipo za evropsko prvenstvo, se bo srečal tudi s slovensko reprezentanco.

"Imel sem močno podporo družine. Tudi dlje bi bil pripravljen čakati, če bi bilo to potrebno, da bi le zaigral za Srbijo. Zdaj sem tu in dal bom vse od sebe, da z dobrimi igrami Srbiji prinesem čim več zmag," je nedavno dejal Ratkov.

Zadetek Ratkova v Linzu pa ni najhitrejši v zgodovini nogometa. Absolutni rekord je last Galvina Stokesa, ki je leta 2017 na mladinski tekmi Maryhilla in Clydebanka mrežo slednjega (s strelom neposredno iz sredine igrišča) zatresel po vsega 2,1 sekunde.

Značke: rekord, euro, bundesliga

Članki iz rubrike