podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 10.02.2024 20:54:01

Real demonstriral moč in pokazal, kdo je gospodar (video)

Profimedia
Nogometaši Real Madrida so prepričljivo dobili derbi 24. kroga španskega prvenstva proti Gironi s 4:0. Po devetnajsti zmagi imajo pred slednjo zdaj pet točk prednosti.

Dvoboj vodilnih ekip LaLige se je hitro obrnil v smer domačih. Vinicius Junior je že v 6. minuti dosegel prvi zadetek. Real Madrid je vodstvo povišal v 35. minuti, ko je prvega od svojih dveh zadetkov dosegel Jude Bellingham (54.), končni izid pa je postavil Rodrygo (61.).

Real Madrid je že drugič v tej sezoni visoko premagal Girono - konec septembra je 3:0, tako da je štirinajst tekem pred koncem tekmovanja zasluženo sam na vrhu razpredelnice. Tretjeuvrščena Barcelona ob tekmi manj zaostaja že 11 točk.



Barcelona in Atletico Madrid na četrtem mestu bosta tekmi 24. kroga igrala v nedeljo - Jan Oblak bo od 18.30 gostoval pri Sevilli, Katalonce doma čaka Granada (21.00), Atletico Bilbao, ki je na petem mestu, pa bo krog zaključil v ponedeljek zvečer pri zadnjeuvrščeni Almerii.

Se pa je v tem krogu razplamtel boj za šesto mesto, zadnje, ki še vodi v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Betis je v petek v gosteh premagal Cadiz, Real Sociedad pa je danes izgubil doma proti Osasuni 0:1. Betis je zdaj šesti s točko prednosti pred Real Sociedadom. Danes zvečer sledi še obračun med osmo Valencio, ki za šesto pozicijo zaostaja tri točke, in devetim Las Palmasom.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike