evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 17.01.2024 10:37:05

Razkrite podrobnosti smrti komaj 43-letnega predsednika berlinske Herthe

Profimedia
Vso Nemčijo in ves nogometni svet je včeraj pretresla novica o smrti prvega moža nemškega ligaša.

Kay Bernstein je imel komaj 43 let. Kot je razkril nemški časnik Bild, je predsednik Herthe umrl v svoji hiši v Hoppegartenu, majhnem kraju na vzhodnih obronkih Berlina. V ponedeljek okoli 23. ure je legel k počitku, a se v torek zjutraj ni več prebudil. Njegova žena Eileen je takoj poklicala nujno medicinsko pomoč, a mu žal ni bilo več pomoči.

Bernstein je bil prejšnji teden z ekipo na pripravljalnem taboru v Alicanteju, v Španiji, a se je moral v nedeljo vrniti v Berlin.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi umrl zaradi srčnega infarkta, a uradno takšen vzrok smrti še ni potrjen. Obenem policija še ni potrdila, da je šlo za naravno smrt. Kriminalistična policija je odprla rutinsko preiskavo.



Bernstein je sicer nekdanji vodja ultra navijaške skupine Harlekins Berlin. Večkrat je imel prepoved vstopa na tribuno, ob enem navijaškem incidentu ga je celo odpeljala policija. Junija leta 2022 so ga, ne da bi imel vodstvene izkušnje, presenetljivo izbrali za novega predsednika kluba, potem ko je ameriška investicijska skupina, večinska lastnica kluba, po letih slabega vodenja in pretresov v upravnem odboru želela spremembo. Med navijači Herthe izjemno priljubljen Bernstein je prejel 1670 glasov, kar je bilo 390 glasov več od najresnejšega protikandidata - politika in predsednika rokometnega kluba Füche Berlin Franka Steffela.

Zapustil je ženo in dve hčerki, eno je imel iz prejšnjega zakona. Z ženo je vodil agencijo, sicer pa v zadnjem času večrkat potožil v medijih, da zaradi napornega dela ne uspe ohranjati dobrega razmerja med službo in privatnim življenjem. "Sprašujem se, kakšen družinski človek sem. Kakšen oče sem? Kakšen prijatelj sem? Koliko odrekanja zahteva ta funkcija?" Kot je dejal, je hitro spoznal, da ga bo predsedniški položaj živega pojedel. A vseeno ni pričakoval tako tragičnega razpleta ...

Hertha po lanskem izpadu iz prve lige nastopa v drugem razredu nemškega nogometa. Na polovici prvenstva zaseda 7. mesto.

Značke: kay-bernstein, hertha

Članki iz rubrike