Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 03.06.2023 18:49:08

Znana je usoda Zlatana Ibrahimovića v Milanu! Klub je pred zadnjo tekmo v sezoni razkril svojo odločitev

Profimedia
Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović bo zapustil italijanskega prvoligaša, vrste AC Milana, po zadnji tekmi sezone proti Veroni. Njegova pogodba z AC Milanom bo s koncem sezone potekla, Milančani pa je ne bodo podaljšali.

"AC Milan se bo v nedeljo zvečer po zadnji tekmi sezone poslovil od Zlatana Ibrahimovića s kratko slovesnostjo," se glasi sporočilo iz Milana. In še: "AC Milan bi se rad zahvalil Zlatanu za čudovit čas, ki smo ga preživeli skupaj."

Ibrahimović je bil ključna osebnost pri Milanovem ponovnem vzponu na vrh italijanskega nogometa po vrnitvi v klub kot prost igralec konec leta 2019. Zasedbi iz lombardijske prestolnice se je znova pomagal zavihteti na sam vrh, Milan pa je minulo sezono osvojil naslov prvaka v serie A. To je bil 19. scudetto za Milančane, za katerega ima zasluge tudi švedski napadalec s koreninami na območju nekdanje Jugoslavije.


Vendar pa to sezono karizmatični Šved skorajda ni igral za ekipo Stefana Piolija, saj so ga mučile poškodbe, čutil je še vedno posledice operacije kolena, ki jo je uspešno prestal maja lani, tako da se je vrnil na zelenice šele februarja.

A je 41-igralec v tej sezoni za Milan začel le eno tekmo, sodeloval je marca pri zmagi s 3:1 proti Udineseju ter postal najstarejši strelec v zgodovini serie A. Nato si je aprila med ogrevanjem poškodoval mečno mišico ter znova pristal na rezervni klopi. Ibrahimović je tudi leta 2011 z Milanom osvojil scudetto.

Kdor misli, da bo Ibrahimović pri 41-tih nogometne čevlje obesil na klin, se močno moti. Kontroverzni nogometaš je namreč že pred dnevi pojasnil, da misli še naprej igrati. Kje? Kdo ve. Je pa jasno, da ima na mizi že dve ponudbi - lahko ostane v serie A in prestopi k Monzi, lahko pa sledi trenutnemu trendu in se poda v Savdsko Arabijo.

Članki iz rubrike