IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 29.05.2023 11:01:09

Jokala je cela Hrvaška! Noro, kaj je ob slovesu naredila legenda Hajduka! (video)

Poslovila se je legenda Hajduka.

Danijel Subašić, legendarni vratar hrvaške reprezentance, s katero je leta 2018 postal svetovni podprvak v Rusiji, in Hajduka, je včeraj odigral svojo zadnjo tekmo v profesionalni karieri. Začel je obračun zadnjega kroga letošnje sezone hrvaške prve lige, ko je Hajduk na Poljudu gostil Šibenik. In na igrišču prebil 24 minut. Simboličnih 24, to je namreč številka, ki jo Danijel Subašić nosi v srcu. 

subasic5
Številko 24 je namreč nosil tudi njegov najboljši prijatelj Hrvoje Ćustić, ki se je tragično ponesrečil leta 2008 na tekmi med Zadrom, za katerega je ob Ćustiću takrat igral tudi Subašić, in Cibalio, ko je v boju za žogo z glavo priletel v betonski zid tribune stadiona v Stanovih, ki je stal nerazumljivo blizu nogometne zelenice. Čeprav je bil takoj prepeljan v bolnišnico v Zadru in bil še isti dan operiran, je pet dni po dogodku umrl. Subašić je tako ostal brez svojega najboljšega prijatelja, na katerega pa nikdar ni pozabil.

subasic3
Skozi svojo celotno bogato kariero je pod dresom, ki ga je nosil, vedno nosil majico, posvečeno svojemu prijatelju. In nič drugače ni bilo niti na tekmi proti Šibeniku. Ko je odhajal z igrišča, je Subašić slekel dres Hajduka, pod katerim je nosil majico s Ćustićevim likom, ki jo je poljubil. Potem je odšel do tribune, kjer so nastanjeni najbolj goreči navijači Hajduka, pripadniki navijaške skupine Torcida. Slekel je majico in Hrvoja Ćustića pustil tam, na Torcidini tribuni. Prizor, ob katerem se je solza utrnila praktično vsakemu ljubitelju nogometa na Hrvaškem, ne glede na to, ali pesti držijo za Hajduk ali njegovega najhujšega rivala, Dinamo. Po tekmi je Subašić prišel na novinarsko konferenco in se ob vprašanju o Ćustiću zlomil ter zajokal.

Galerija

Članki iz rubrike