podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 30.04.2023 23:50:48

Atletico uspešen na gostovanju pri Valladolidu

Profimedia

Nogometaši Atletica iz Madrida so v 32. krogu španskega prvenstva na gostovanju premagali Real Valladolid s 5:2. Na tretjem mestu za mestnim tekmecem Realom zaostajajo za dve točki, za vodilno Barcelono pa 13. Na preostalih nedeljskih obračunih so slavili domačini. Cadiz je z 2:1 premagal Valencio, Villarreal s 3:1 Celto, Espanyol pa z 1:0 Getafe.

Sredi prvega polčasa je Atletico, za katerega Jan Oblak tokrat ni branil, povedel z dvema hitrima zadetkoma v štirih minutah, ko sta bila natančna Nahuel Molina in Jose Maria Gimenez. Alvaro Morata je nato povišal vodstvo, pred koncem prvega dela pa je z bele pike znižal Cyle Larin. V nadaljevanju so se domačini še bolj približali po golu Sergia Escudera, a je ob koncu dvoboja Joaquin Fernandez zatresel lastno mrežo, še en gol pa je nato dosegel Memphis Depay.

Tako Barcelona kot Real Madrid sta tekmo tega kroga odigrala že v soboto. Katalonci so s 4:0 odpravili Real Betis, Madridčani pa s 4:2 Almerio.

Barcelona ostaja na vrhu la lige z 79 točkami, Real Madrid jih ima 68, Atletico Madrid pa 66. Četrti je Real Sociedad, ki ima 58 točk.
Cadiz je v vodstvo ob koncu prvega polčasa popeljal Gonzalo Escalante, takoj po odmoru pa je prednost podvojil Sergi Guardiola. Pet minut zatem je znižal Samuel Lino, a se do konca dvoboja izid ni več spreminjal. Za Espanyol je zmagoviti gol z enajstmetrovke v 38. minuti dosegel Joselu.
Nicolas Jackson je bil v uvodnih 12 minutah dvakrat strelec za Villarreal, preden je Dani Parejo zapravil najstrožjo kazen. Le tri minute zatem je to izkoristila Celta, ko je Jorgen Strand Larsen znižal zaostanek. Zmago rumeni podmornici je v 70. minuti zagotovil Ramon Terrats.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike