evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 22.04.2023 18:23:56

Nov velik udarec za Bayern! Se po desetletju obeta prekinitev njihove vladavine?

profimedia
Nogometaši Bayerna so v tekmi 29. kroga nemške bundeslige izgubili z Mainzem z 1:3.

Bavarci so z novim slabim nastopom spet odprli vrata tekmecem v ligi, Borussia Dortmund ima priložnost, da po večerni tekmi prevzame vodstvo, če bo premagala Eintracht.

Bayern je že več kot mesec dni v veliki krizi, iz katere ni pomagala niti trenerska menjava. V tem času so nemški prvaki izpadli iz pokala in lige prvakov, v prvenstvu, kjer so bili zadnja leta serijski prvaki, pa so prišli do točke, ko lahko prvič po letu 2012 v Nemčiji zmaga nekdo drug.

Vsaj v prvem polčasu še ni kazalo na polom vodilne ekipe, po enem razveljavljenem golu Sadia Maneja zaradi prepovedanega položaja je ta igralec zadel za vodstvo. Toda v nadaljevanju so zagrizeni domači nogometaši postajali vse boj nevarni, po izenačenju Ludovica Ajorqua v 65. minuti pa so popolnoma izkoristili anemične in raztresene tekmece ter v pičlih 12 minutah z zadetkoma Leandra Barreira in Aarona Martina zapečatili usodo Bayerna, sami pa naredili pomemben korak v boju za evropska tekmovanja in začasno skočili na šesto mesto.

Na preostalih popoldanskih tekmah so bili strelci prav tako razpoloženi. Wolfsburg je kar s 5:1 odpihnil Bochum, že v prvem polčasu so volkovi zadeli trikrat, v 56. je z drugim zadetkom na tekmi Mattias Svanberg povišal že na 4:0.

V boju za obstanek po današnjem porazu z Werderjem z 2:4 še slabše kaže berlinski Herthi, ki je ostala na zadnjem mestu. S "hat-trickom" se je izkazal nogometaš Werderja Marvin Ducksch. Hoffenheim pa je doma izgubil s Kölnom z 1:3.

Borussia Dortmund, najbližja zasledovalka Bayerna, bo zvečer igrala proti Eintrachtu. Če bo zmagala, se bo s tremi točkami povzpela na prvo mesto, saj je Bayern ostal pri 59 točkah, Porurci jih imajo 57.

Že v petek sta Augsburg in Stuttgart igrala 1:1. Vse preostale ekipe z vrha lestvice bodo igrale v nedeljo. Tretji Union Berlin bo gostoval v Mönchengladbachu, četrti Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla bo igral v Leverkusnu, peti Freiburg pa bo gostil Schalke.

Članki iz rubrike