testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

repolusk1 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ro
ro
0 23.03.2023 08:43:36

Aleksander Čeferin navdušil Dalmatince, evforijo zanetil (tudi) nekdanji igralec Celja

Profimedia
Zaključni turnir lige prvakov za mlade bo v Ženevi.

V polfinalu lige prvakov za mlade bodo moči merili Hajduk in Milan ter lizbonski Sporting in AZ Alkmaar, sicer pa je letošnja izvedba nekaj posebnega. In takšna bo ostala do zaključnega turnirja. Za to so poskrbeli navijači dalmatinskega ponosa, ki svoje upe spremljajo v izjemnem številu. Ob domači zmagi nad Manchester Cityjem jih je bilo na Poljudu dobrih 10 tisoč, v četrtfinalnem spopadu z Borussio pet tisoč. V Dortmundu, da ne bo pomote … Ob vrnitvi po zmagi nad nemškim velikanom v srhljivki enajstmetrovk so splitski talenti, ki jih s klopi vodi nekdanji igralec Celja Marijan Budimir, doživeli veličasten sprejem, Dioklecijanovo mesto je zajela prava mala evforija in nastal je problem.

Zaključni turnir tradicionalno gosti vadbeni center Uefe v Nyonu, ki lahko sprejme okrog štiri tisoč ljudi, zato so južni sosedi nemudoma zagnali vik in krik, da bo ob velikem zanimanju navijačev vstopnic premalo. Evropska krovna organizacija z Aleksandrom Čeferinom na čelu je pozive uslišala in obračune za lovoriko prestavila v Ženevo, na Stadion de Geneve, na katerem svoje tekmece gosti Servette in ki sprejme 30 tisoč gledalcev. Polfinalni tekmi sta na sporedu 21. aprila, finale bo tri dni pozneje.
Na Hrvaškem so nad takšno odzivnostjo najbolj odgovornih nogometnih mož navdušeni. "To je pravšnje sporočilo Uefe, vsa čast tudi predsedniku Aleksandru Čeferinu. Slovenec je pokazal, da ima občutek za navijače," so zapisali v Slobodni Dalmaciji, obenem pa niso pozabili spomniti, da prvi mož evropskega nogometa nikoli ni skrival, da je v mladosti navijal za Hajduk. Komentarji na družbenih omrežjih so temu primerni. Tudi takšne je mogoče zaslediti: "Hvala Čeferinu. Pokazal je, da je pravi hajdukovec ..."

Članki iz rubrike