pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 17.03.2023 06:18:17

Šok za Arsenal! Dobil fantastičen gol s sredine igrišča, nato pa ... tega ni pričakoval nihče! (video)

Profimedia
Pestro dogajanje v ligi Europa.

Nogometaši Arsenala so izpadli v osmini finala evropske lige. Po streljanju enajstmetrovk jih je s 5:3 izločil Sporting iz Lizbone, potem ko je bil po 120 minutah izid 1:1.  V izenačenem obračunu je Arsenal povedel v 19. minuti, ko je bil natančen Granit Xhaka. Sporting je imel v nadaljevanju rednega dela dvoboja lepše priložnosti, a ni našel poti mimo Aarona Ramsdala v vratih topničarjev. So pa v 62. minuti Lizbončani izenačili, potem ko je tako rekoč s sredine igrišča sijajno zadel Pedro Goncalves, ki je opazil Ramsdala daleč iz svojih vrat.

Po remiju 2:2 na prvi tekmi je sledil podaljšek, v katerem je imel najprej na nogi napredovanje Leandro Trossard, a mu je strel z roko Antonio Adan dovolj preusmeril, da je končal v vratnici. Topničarji so še naprej napredovali, a je Adan z dvema odličnima posredovanjema Sporting popeljal do streljanja enajstmetrovk. V njih so bili bolj zbrani Portugalci, ki so zadeli vseh pet strelov, Gabriel Martinelli pa je za Arsenal v četrti seriji strel z bele pike zapravil.

V drugem delu sporeda so napredovali še Bayer Leverkusen, Roma in Union St. Gilloise, v prvem pa Feyenoord, Juventus, Manchester United, in Sevilla. Bayer Leverkusen je na povratni tekmi v gosteh proti Ferencvarosu hitro zadel in razblinil upe Madžarov na preobrat po porazu na prvi tekmi z 0:2. Že v tretji minuti je namreč zadel Moussa Diaby in prednost Nemcev povišal na tri gole, v 81. minuti pa je za končnih 2:0 in skupnih 4:0 zadel še Amine Adli.

Roma se je po zmagi na prvi tekmo z 2:0 proti Realu Sociedadu na povratni tekmi v San Sebastianu predvsem v drugem polčasu krčevito branila in napredovala po remiju brez golov. Ob koncu prvega polčasa je po igranju z roko sodniška ekipa v sobi za Var razveljavila gol Rimljanov. V drugem polčasu so bili varovanci Joseja Mourinha povsem v podrejenem položaju, a baskovsko moštvo nikakor ni spravilo žoge v mrežo gostov.

Predstavnika v četrtfinalu bodo imeli Belgijci. Union St. Gilloise, ki ga je v letih 2018 in 2019 vodil slovenski trener Luka Elsner, je namreč na povratni tekmi na domači zelenici ugnal Union Berlin s 3:0. Prva tekma se je končala s 3:3. V prvem polčasu je zadel Teddy Teuma v 18. minuti, v drugem pa sta napredovanje belgijske zasedbe potrdila Jean Lazare Amani (63.) in Loic Lapoussin (90+4.)

Edini slovenski nogometaš v evropski ligi Miha Zajc se s Fenerbahčejem ni uvrstil med osem najboljših. Turški velikan je sicer povratno tekmo na svojem stadionu dobil z 1:0, skupno pa je v prvem delu današnjega sporeda napredovala Sevilla z 2:1. Manchester United je zmagal še na drugi tekmi proti Betisu, tokrat z 1:0 in v skupnem seštevku napredoval z izidom 5:1.

Napredovanje v četrtfinale sta si v zgodnjem delu sporeda priigrala še Feyenoord in Juventus. Nizozemska zasedba je kar s 7:1 premagala Šahtar iz Donecka za skupnih 8:2, Torinčani pa so bili po današnji zmagi z 2:0 v skupnem seštevku s 3:0 boljši od Freiburga.

Žreb parov četrtfinala in polfinala bo v petek v Nyonu. Prve tekme med osmerico najboljših bodo 13. aprila, povratne teden dni kasneje. Polfinale bo na sporedu 11. in 18. maja, finale pa bo v Budimpešti 31. maja.

Značke: liga-europa, arsenal

Članki iz rubrike