evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 08.03.2023 22:58:04

Bayern še drugič premagal PSG in se zasluženo uvrstil v četrtfinale

vszi
PSG tudi letos ne bo osvojil lige prvakov, evropsko popotovanje Lionela Messija in Kyliana Mbappeja je tokrat končal Bayern, ki je z 2:0 dobil tudi sredin povratni dvoboj.

Bila je to tekma visokega vložka in temu primerna je bila nervoza. Tako v Münchnu, kot v Parizu levji delež k oceni neke sezone prispeva prav (ne)uspeh v ligi prvakov. In kot da bi se s tem v podzavesti igralci obeh ekip podali na zelenico Allianz Arene.


PSG tudi letos ne bo osvojil lige prvakov, evropsko popotovanje Lionela Messija in Kyliana Mbappeja je tokrat končal Bayern, ki je z 2:0 dobil tudi sinočnji povratni dvoboj.
Bila je to tekma visokega vložka in temu primerna je bila nervoza. Tako v Münchnu, kot v Parizu levji delež k oceni neke sezone prispeva prav (ne)uspeh v ligi prvakov. In kot da bi se s tem v podzavesti igralci obeh ekip podali na zelenico Allianz Arene.

PSG je sicer precej bolj pogumno krenil v povratni dvoboj. Če so bili na prvi tekmi na domačem igrišču v prvem polčasu v izrazito podrejenem položaju, so bili sinoči vendarle bolj podjetni in bili v prvih 45 minutah bržkone celo bližje vodilnemu zadetku.

Najlepšo priložnost je po amaterskem poigravanju domačega vratarja Yanna Sommerja zapravil portugalski vezist Vitinha. Marsikateremu domačemu navijaču je zastal dih. Vitinha se je ne kriv ne dolžen znašel pred praznimi vrati, žogo je poslal proti nebranjeni mreži in v mislih morda že proslavljal zadetek, ko se je od nekod vzel Matthijs de Ligt ter šibek strel pospravil z golove črte.

Kot je pogosto v nogometu in športu, na kazen ni bilo potrebno dolgo čakati. Eric Maxim Choupo-Moting je že na začetku drugega dela zatresel gostujočo mrežo, a so sodniki njegov zadetek po posredovanju VAR sobe razveljavili. Slabih deset minut kasneje pa Parižanom ni pomagal niti VAR. Tokrat se je pred svojim kazenskim prostorom poigraval Marco Verratti, kar sta kaznovala Leon Goretzka in Choupo-Moting. Kamerunec, ki je pred prihodom v Bayern igral prav za PSG in ki je bil v preteklih dveh sezonah zamenjava za Roberta Lewandowskega, je dosegel svoj 16. gol v letošnji sezoni.

Bavarci so v nadaljevanju stopili na žogo, PSG je sicer poskušal, najnevarnejši je bil pri tem iz prekinitev specialist za tovrstne tekme v ligi prvakov Sergio Ramos, toda mreža Sommerja se ni zatresla. Se ja pa zatresla mreža Gianluigija Donnarumme, iz protinapada je zmago domačih potrdil Serge Gnabry.

Bil je to zadnji žebelj v pariško krsto. Tudi letos ne bo tisto, pariško, pardon, katarsko leto.

Na drugi sredini tekmi v Londonu gledalci niso videli zadetkov, kar je bila voda na mlin Milana, ki se je po dolgih, sploh za sedemkratnega evropskega prvaka, enajstih letih (!) prebil v četrtfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja.

Značke: psg, bayern

Članki iz rubrike