nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 11.02.2023 07:19:38

Kaaaj? To ni bomba, to je jedrska eksplozija! To je napoved nečesa največjega v zgodovini nogometa

Profimedia
Cristiano Ronaldo je v Savdski Arabiji končno pokazal, iz kakšnega testa je. Takoj zatem pa izvedel za peklenski načrt največjega tekmeca.

Osemintridesetletni Ronaldo je z Al Nassrom podpisal najdonosnejšo pogodbo vseh časov, dveinpolletna pogodba je vredna pol milijarde evrov. A to še ni vrh, mogoče je še več od tega. Ali bo Portugalcu v to bogato državo sledil tudi Lionel Messi? Ali se bo njuno rivalstvo nadaljevalo na Bližnjem vzhodu?

Največji tekmec Al Hilal, ki se bo danes z madridskim Realom potegoval za naslov svetovnega klubskega prvaka, ima namen s pomočjo države argentinskemu virtuozu ponuditi plačo v višini 300 milijonov evrov – na sezono. Trener kluba Ramon Diaz, tudi Argentinec, je ob tem povedal: "Prihod Cristiana Ronalda v Savdsko Arabijo je odprl vrata za prihod še drugih. Prisotnost Portugalca nam vliva upanje, da bo kmalu prišel tudi Lionel Messi."

messi ronaldo 1
Profimedia


O tem je že prej govoril direktor Fahed Al-Mofarij. Dejal je, da izpeljava takšnega posla ni le stvar kluba in igralca, ampak zahteva tudi podporo državne oblasti. Tako je bilo tudi v primeru Ronaldovega prestopa. "Vse je povsem enako kot pri Ronald. Tu gre za interes celotne države. Prihod obeh, tako Ronalda kot tudi Messija, bi bil velik korak naprej. Ne le za posamezni klub, ampak za celotno državo."

Messi je sicer promotor Savdske Arabije, tamkajšnjega turizma. Za to uslugo prejema milijon evrov. Kdaj, če sploh kdaj, bo v tej državi tudi igral nogomet, je vprašanje. V tem trenutku je videti, da bo nadaljeval kariero v Parizu, domnevno za letno plačo v višini 40 milijonov. Morda čez kakšno leto, navsezadnje je skoraj poltretje leto mlajši od Ronalda.

Članki iz rubrike