podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 09.01.2023 16:38:23

Kaj se dogaja?! Nogometni svet pretresla nova novica o nenadnem pokoju! Poslavlja se ta superzvezdnik!

Profimedia
Še ena nenadna nogometna upokojitev.

Pred meseci je vse na tak način presenetil Gerard Pique, ki je naznanil takojšnjo upokojitev od nogometa.

Danes pa je s prav isto novico vse presenetil Gareth Bale. Na Instagramu je valižanski reprezentant zapisal, da se poslavlja tako od klubskega kot reprezentančnega nogometa.

33-letni krilni napadalec je eden od najboljših valižanskih nogometašev vseh časov.

Zadnjo sezono je igral za Los Angeles FC, prej pa je velik pečat Bale pustil pri madridskemu Realu, za katerega je igral med leti 2013 in 2022, v tem času pa je kar petkrat osvojil naslov v ligi prvakov.


"Po skrbnem in tehtnem razmisleku sem se odločil, da končujem klubsko in reprezentančno kariero. Neizmerno sem vesel, da mi je uspelo uresničiti sanje in igrati v športu, ki ga imam tako rad," je zapisal Bale.

"Nogomet mi je dal veliko najlepših trenutkov v življenju. Po 17 letih jih bo težko nadomestiti, ne glede na to, kaj me še čaka," je še dodal.


Bale tako pri 33 letih končuje kariero kot reprezentant z največ nastopi za Wales, zbral jih je 111, dosegel pa je tudi 40 golov. Je pa tudi eden najuspešnejših nogometašev iz Velike Britanije v zgodovini, v bogati karieri je nabral 16 lovorik.


Na reprezentančni ravni je z Walesom dvakrat nastopil na evropskem prvenstvu (2016 in 2020), bil pa je tudi ključni član moštva, ki je tej ekipi v Katarju 2022 priborilo prvi nastop na SP po daljnem letu 1958. Zadnjo tekmo za Wales je odigral 29. novembra lani v skupinskem delu SP proti Angliji.

"Odločitev, da neham igrati nogomet, je najtežja v mojem življenju. Nogometna pot namreč ni spremenila le mojega življa, ampak je določila tudi, kdo sem," pa je časnik Guardian citiral nogometaša ob slovesu.

Bale je nogometno pot začel pri Southamptonu pri 16 letih, potem šest sezon igral za Tottenham, leta 2013 pa prestopil v Madrid k Realu za takrat rekordnih sto milijonov evrov.


V madridskem klubu je ostal do sezone 2020/21, ko se je kot posojeni igralec vrnil k Tottenhamu. V lanski sezoni pa je prestopil k Los Angelesu, ki je tako zadnji klub v njegovi karieri.

Značke: bale, pokoj

Članki iz rubrike