sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ue
ue
0 08.01.2023 16:49:04

Nekdanji zvezdnik vohunil za drugo državo!? Prepoved vstopa v domovino in odvzeto vse premoženje!

Profimedia
Nočejo ga več videti, praktično je izbrisan.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je podpisal odlok, s katerim je številne znane osebnosti te države razglasil za izdajalce, skupaj jih je 119. Razlog je seveda vojna z Rusijo, vsi, ki so na seznamu, se namreč po začetku agresije niso vrnili v domovino oziroma so ostali v Rusiji.

Med njimi je tudi Anatolij Timoščuk, nekdanji kapetan nogometne reprezentance, ki je trener Zenita iz St. Peterburga in je po začetku vojne zavrnil poziv iz Ukrajine naj se vrne domov. Zdaj to niti ne more več storiti, saj je po odloku Zelenskega njemu in ostalim, ki so na seznamu, prepovedano še kdaj vstopiti na ukrajinska tla.



Odvzeli so mu vse nepremičnine, blokirali račune, tudi tiste, ki so povezani z bližnjimi, odvzeli so mu vse nagrade, ukrajinska nogometna zveza pa ga je izbrisala iz vseh zgodovinskih seznamov, tako kot da nogometaš z največ nastopi za ukrainsko reprezentanco in igralec, ki je bil izbran za najboljšega ukrajinskega nogometaša v zgodovini, nikoli ni obstajal.

Zanimivo je, da je ukrajinski novinar Kostantin Andrijuk razkril, da je Timoščuk že nekaj let ruski tajni agent. Že pred nekaj leti je dobil fotografije, ki to dokazujejo, a jih brez dodatnih dokazov ni želel objaviti, je pa to storil zdaj. Na njih so dokumenti, v katerih Timoščuk prisega zvestobo Rusiji.

Članki iz rubrike