bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 02.01.2023 17:28:25

Španci z vsemi topovi nad zvezdnike madridskega Reala! "Greta se gotovo trese od jeze ..."

Profimedia
Aktualni evropski in španski prvaki, nogometaši madridskega Reala, so z zmago končali uspešno koledarsko leto, vendar ...

Ko so varovanci Carla Ancelottija v petek pozno zvečer s poznima zadetkoma Karima Benzemaja vendarle strli odpor domačega Valladolida in zasedli vrh lestvice (dan pozneje se je Barcelona z remijem v mestnem derbiju priključila po točkah), so vodstvu svojega kluba poslali jasno sporočilo. Na komaj dobrih 150 kilometrov dolgo pot domov se niso želeli podati s klubskim avtobusom.

Vodstvo kluba je svojim zvezdnikom ugodilo in jim uredilo vrnitev v Madrid s klubskim letalom. Let je trajal 15 minut. Jasno je, da bi bili po cesti hitreje doma, če upoštevamo pot na letališče, iz njega, vkrcanje in izkrcanje, a udobje je pač prevagalo.


No, španski mediji so zelo kritični zaradi te poteze. "Nogometaši Reala so se iz Valladolida vrnili z letalom, čeprav je let trajal le 15 minut. In potem se pogovarjamo o dresih iz recikliranega materiala in o vsem ostalem. O čem se pravzaprav pogovarjamo? Lahko bi razmišljali o emisijah CO2, a to očitno ni njihova skrb," je besnel komentator. Drugi je omenjal Greto Thunberg, češ da se gotovo trese od jeze. Tretji pa: "Nam, ki nismo priviligirani, očitajo, da smo krivi za klimatske spremembe."

Medijski predstavniki so si enotni, da bi morala zveza regulirati takšne poteze in prepovedati smešno kratke lete nogometašev.

Podobne kritike so pred nekaj sezonami doživeli tudi nogometaši PSG-ja, ki se v 250 kilometrov oddaljen Nantes odpravili z letalom, na voljo pa so imeli hitri vlak.

Značke: real-madrid, španija

Članki iz rubrike