Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 05.12.2022 07:00:19

Družina razkrila, kaj se dogaja s Pelejem, oboževalci okupirali prostor pred bolnišnico! (video)

Profimedia
Legendarni brazilski nogometaš po trditvah družine ni na smrtni postelji.

Potem ko so se navijači brazilskega nogometnega zvezdnika Peleja zbirali pred bolnišnico v Sao Paulu, kjer se 82-letnik trenutno zdravi zaradi okužbe dihal, ter molili za njegovo ozdravitev, sta se javnosti oglasili njegovi hčerki. Poudarili sta, da se bo Pele po okrevanju vrnil domov ter da njegovo zdravljenje raka "daje rezultate".

Pelejevi navijači so se v nedeljo zbrali pred bolnišnico v Sao Paulu, kjer zdravijo 82-letnika. Več kot sto privržencev je molilo za ozdravitev človeka, ki za mnoge velja za najboljšega nogometaša v zgodovini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pele, je šel sicer v torek v bolnišnico Albert Einstein zaradi ponovne ocene njegovega zdravljenja raka debelega črevesa. Njegovo okužbo dihal "zdravijo z antibiotiki", so takrat povedali zdravniki.

Zdravniki so v soboto sicer povedali, da se Pele dobro odziva na zdravljenje pljučnice. "Pele se je dobro odzval na oskrbo brez poslabšanja klinične slike v zadnjih 24 urah," so zapisali zdravniki v izjavi za javnost.

Tudi zvezdnik sam se je pozneje v objavi na Instagramu odzval optimistično, da se počuti "močnega in polnega upanja". Zdaj sta se oglasili še njegovi hčerki, ki mirita navijače brazilske legende.



"Pele je bolan, je star, a trenutno je hospitaliziran zaradi okužbe pljuč. In ko bo bolje, bo šel domov. Ne bomo se še poslovili od njega," je v intervjuju za brazilski kanal Globo zatrdila njegova hči Kely Nascimento. Kot je dodala, je pljučna okužba posledica koronske okužbe izpred treh tednov.

"Oče ni na oddelku za intenzivno nego, je v običajni sobi. Ni ogrožen, je na zdravljenju," je dodala Flavia Arantes Nascimento.

Obenem je zanikala pisanje brazilskih medijev, da se njegovo zdravstveno stanje slabša. Folha de Sao Paulo in brazilski ESPN sta namreč v soboto poročala, da se Pele ne odziva več na kemoterapijo in zdaj v paliativni oskrbi prejema zgolj še protibolečinsko terapijo.

Za novičarski kanal je povedala, da njen oče ni na oddelku za intenzivno nego, in da je družina "utrujena od prejemanja sožalja". Dodala je, da zdravljenje raka "daje rezultate".

"Res je nepošteno, da pravijo, da je oče v terminalni fazi. Ni to, verjemite nam, njegovi družini," je za kanal Globo še dejala Flavia Arantes Nascimento.

Značke: pele, brazilija

Članki iz rubrike